Könnyedén nyertek a budapesti Farkasok a szlovén együttes ellen

Iványi MártonIványi Márton
Vágólapra másolva!
2007.05.13. 22:18
A Budapest Wolves csapatának nem jelentett gondot a Ljubjana Silverhawks legyőzése. A magyar csapat 37-16-os sikerrel tette le a névjegyét SELAF (Délkelet-Európai Amerikai Football Liga) bemutatkozásán Ljubljanaban.
A szlovén Acélsólymok korábbi egy győzelmük mellett kétszer csúnyán kikaptak – nem volt ez másképp most sem, a Wolves 0-27-re vezetett félidőben, mielőtt Robert Cochran két TD-t futott a negyedik negyedben, mellyel a Sólymok elkerülték a kiütéses vereséget.

A Silverhawks első támadása pofás volt mindaddig, míg Hubay Mátyás nem kapta le a bizonytalanul passzoló Rok Stancar egiyk átadását. Összességében Stancar passzai három alkalommal landoltak Wolves védők kezei között, csapata második, saját első interceptionjét Migály Tamás hatvan yardot nyargalva hat ponttért visszahordta az első félidő végén.

VIDEO

Vasyl Yordan irányító rendesen belekezdett, gyors átadásokat és kemény futásokat kombinálva az első negyedben Michaletzky Bálintnak, a másodikban Király Csanádnak adott touchdown passzot, mielőtt a harmadik játékrészben, amikor már eldőlt a meccs, lecserélték. Cseperkáló Péter, aki már az első félidőben megközelítette a 100 yardos teljesítményt, ugyancsak szerzett egy futó TD-t a második negyedben.

Lendvai Attila csereirányító az egy-yardos vonalról került célterületre a harmadik negyed elején, mielőtt Cochran szépített 13 és 60 yardos touchdown futásaival az utolsó játékrészben. A Ljubljana mindkét esetben sikeres kétpontos konverziót hajtott végre. Sviatkó Gábor berúgta első SELAF mezőnygólját a két Cochran TD között, ezzel 37-re növelve csapata pontjainak számát.

A Budapest Wolves csapata nem játszott kiemelkedően, mind a védelemben, mind a támadásban voltak apróbb rövidzárlatok. A Wolves védők számára gondot okozott a Silverhawks gyors lábú amerikai játékosainak kordában tartása – Cochran 100 yard felett teljesített egymaga – azonban ezt szerencséjükre jól ellensúlyozta a Silverhawks passzjáték-képtelensége.

A támadók az első félidőben kiválóan teljesítettek, a Cseperkáló Péter – Kiss Viktor futópáros, illetve a nekik utat nyitó fal nagyszerűen dolgozott, míg Vasyl Yordan irányító négy elkapót is játékba hozott passzaival. A második félidőben Lendvai irányítása alatt, sok cserével felállva azonban már nem tudták az első játékrész dominanciáját megközelíteni.

A Farkasok 19-én, szombaton, 16 órai kezdettel az ASVÖ Gladiators csapatát fogadják a Szőnyi úton, a BVSC stadionban. A két csapat ősszel egy barátságosnak induló, ám igen indulatos mérkőzésen találkozott Ruttersdorfban, ahol a Wolves 20-45 arányú győzelmet aratott.

EREDMÉNYEK:
Ljubljana Silverhawks - Budapest Wolves 16 - 37
Vukovi Beograd - Kragujevac Wild Boars 34 - 0
ASVO Gladiators - Vukovi Beograd 14 - 21


AZ ÁLLÁS:
ÉSZAK:
Budapest Wolves 1 0
ASVO Gladiators 1 1
Ljubljana Silverhawks 1 3

DÉL
Novi Sad Dukes 3 0
Vukovi Beograd 2 1
Kragujevac Wild Boars 0 3

KÖVETKEZŐ FORDULÓ:
Budapest Wolves - ASVO Gladiators máj. 19.
Novi Sad Dukes - Kragujevac Wild Boars máj. 20.
Vukovi Beograd - Ljubljana Silverhawks máj. 26.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik