Vizes vb: Amikor kivédekeztük az utolsó támadást, volt egy olyan érzésem, hogy nyertünk – Varga Zsolt

Vágólapra másolva!
2023.07.27. 15:49
null
Varga Zsolt az utolsó spanyol támadás kivédekezésekor érezte, megnyerték a meccset (Fotók: Kovács Anikó/MVLSZ)
Magyarország legyőzte Spanyolországot a vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának elődöntőjében, így bejutott a döntőbe, valamint megszerezte az olimpiai kvótát is. Varga Zsolt szövetségi kapitány Vigvári Vince bevetéséről is beszélt lapunknak.

 

– Mennyire ültek az előzetes elképzelései?
– Kiemelt eleme volt a játékunknak, hogy Granados lehetőleg ne lőjön gólokat, mert eddig minden ellenféllel szemben rogyásig lőtte a kaput, tudtuk, hogy ha ez sikerül, megnő a győzelem esélye – válaszolta Varga Zsolt. – Örülnünk kell ennek a sikernek, nagyon büszke vagyok a csapatomra, fantasztikus teljesítményt nyújtottunk, de tovább kell dolgoznunk, hogy még ennél is jobbak legyünk.

– Melyek voltak a kulcsmomentumok?
– Amikor hárommal vezettek a spanyolok, akkor derült ki, hogy egyben maradunk, vagy szétesünk, és esetleg nem tudunk visszajönni a meccsbe. Egyben maradtunk, lépésről lépésre visszajöttünk, fontos gólokat lőttünk, voltak ugyancsak fontos védekezések. Amikor kivédekeztük az utolsó támadást, volt egy olyan érzésem, hogy megnyertük a meccset, és mindenki máson is ezt láttam. Időt kellett kérni, és utána Manó fantasztikus módon befejezte a mérkőzést.

– Vigvári Vince benevezése bátor húzás volt, mi szólt a játéka mellett?
– Vince jól teljesített a spanyolok elleni kétkapuzásokon, ment előre, szép gólokat lőtt, együtt élt a játékkal. A videóelemzések alapján úgy döntöttem, hogy meghúzom ezt a lépést, nyilván emögött ott van az elvégzett munkája és az egész éves játéka. Nagyon jó teljesítményt nyújtott a Bajnokok Ligájában és az U20-as világbajnokságon is, ezekre lehetett alapozni. Majd személyesen elmondom neki, hogy mit kell még tennie, de egytől egyig nagyon ügyesek voltak a fiúk. Estig örülünk, aztán reggeltől készülünk a döntőre.

VIZES VB, FUKUOKA
FÉRFI VÍZILABDA
ELŐDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 12–11 (3–3, 1–3, 3–2, 5–3)
Fukuoka, 3000
néző.V:Margeta (szlovén), Ohme (német)
MAGYARORSZÁG:
Vogel Soma – Nagy Ádám, VARGA DÉNES1,Angyal1,JANSIK SZ. 2, ZALÁNKI 2, VÁMOS 1.Csere:Molnár E., NÉMET T.1,MANHERCZ K.3,Fekete G. Vigvári Vince1.Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
SPANYOLORSZÁG:
Aguirre – MUNARRIZ2,Granados, Famera, De Toro 1, PERRONE 2, Larumb 1. Csere: SANAHUJA2,Tahull, Bustos1,Mallarach1,Cabanas1.Szövetségi kapitány:David Martín
Gól – emberelőnyből:
10/4, ill. 9/4
Gól – ötméteresből:–, ill. 1/0
Kipontozódott:Zalánki (32. p.)
MESTERMÉRLEG
David Martín:
– Nehezen találom a szavakat, a mérkőzés nagy részében jobbak voltunk, de a magyaroknak nagyon sok a minőségi játékosa, és visszajöttek a mérkőzésbe. A második centerbe beúszó játékosaik nagyon sok gondot okoztak nekünk. Az utolsó gól nagyon fáj, de néha ilyen a sport.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik