Nagy Ádám: Remélem, az Eb utánig megmarad a veretlenségünk, az nem lenne rossz…

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2024.03.23. 10:18
Nagy Ádám az Eb utánig nyújtaná a veretlenségi sorozatot (Fotó: Árvai Károly)
A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1–0-ra legyőzte a telt házas Puskás Arénában Törökországot, a találkozót eldöntő gólt Szoboszlai Dominik szerezte büntetőből. A találkozó után Lang Ádám, Nagy Ádám és a debütáló Dárdai Márton válaszolt az újságírók kérdéseire.

Lang Ádám szerint ki-ki mérkőzést vívtak a törökökkel.

„Kiegyenlített találkozó volt. Küzdős is volt sok párharccal. Az eredmény jó, viszont a mutatott játékban nem feltétlen mindig, néha elcsúsztunk. De ott volt az ellenfél is minőségi játékosokkal, nem kell őket bemutatni. Kellett szerencse is, hogy megússzuk kapott gól nélkül, de stabilan, jól védekezett a csapat, egy-két helyen a labdajáratás lassabb volt, emiatt nem tudtuk úgy magabiztosabban kialakítani a helyzeteket, de ezen dolgozni fogunk, úgyhogy minden pozitív, és megyünk előre.”

Videónkban beszél arról, hogy szerinte néha akadozott a gépezet, illetve Gulácsi Péter és Schäfer András visszatéréséről is elmondja a véleményét.

Nagy Ádám egy köténnyel kezdte a találkozót.

„Aztán, amit visszakaptam labdát, elveszítettem a tizenhatos közelében. Összességében én örülök, mert pont ezt beszéltük, hogy egy viszonylag nívós és tök jó válogatottat választottunk. A törökök is átmentek egy arculatváltáson, egy fiatalításon, amiből szerintem ők is tök jól jöttek ki, szép eredményeket értek el az utóbbi időben. Szerintem összességében egy jó meccset láthattak a szurkolók, ami mindenféleképpen a mi felkészülésünket szolgálta. Nyilván ilyenkor külön öröm, hogy győzelemmel tudunk lejönni a pályáról.”

Videónkban szóba kerül, hogy már 13 meccs óta veretlen a magyar válogatott, illetve mesél nekünk születendő gyermekéről is.

Dárdai Márton csereként debütált a csapatban.

„Már készültem rá, hogy be fogok állni. Az első naptól kezdve jól fogadtak a fiúk, még szebb, hogy meg is nyertük a meccset, örültem, hogy itt lehetek.”

 

EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Törökország 1–0 (0–0)
Budapest, Puskás Aréna, 58 000 néző. Vezette: Frankowski (lengyel)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Balogh B. (Dárdai M., 67.), Lang, Szalai A. – Nego (Bolla, a szünetben), Nagy Á. (Styles, 61.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 61.) – Sallai (Kleinheisler, 80.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám M., 80.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
TÖRÖKORSZÁG: Günok – Celik (Aktürkoglu, 77.), Kabak, Akaydin, R. Yilmaz (Müldür, 27.) – Yüksek, Kökcü (Güler, 61.) – Akgün (Baris Yilmaz, 77.), Calhanoglu, Yildiz (Uzun, 77.) – Ünal (Yazici, 61.). Szövetségi kapitány: Vincenzo Montella
Gólszerző: Szoboszlai (48. – 11-esből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik