Vízilabda: Varga Zsolt 2023 nyarától már csak a válogatottra koncentrál

Vágólapra másolva!
2022.07.20. 17:07
null
Vári Attila (balra) és Varga Zsolt (jobbra) a sajtótájékoztatón (Fotó: Tumbász Hédi)
Mint arról beszámoltunk, Varga Zsoltot nevezték ki a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányának – jelentette be a honi szövetség. A szerda délutáni sajtótájékoztatón a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke, Vári Attila és Varga Zsolt is nyilatkozott a kinevezésről.

 

„A hétfői elnökségi ülésen meghallgattuk Märcz Tamás beszámolóját. Az elnökség úgy érezte, hogy a játékosok és a kapitány között az utóbbi időben megfáradt a viszony, ezért közös megegyezéssel szerződést bontott Tamással. Fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy Märcz Tamás kiváló szakember, aki nagyszerű munkát végzett a válogatott élén, de a hazai rendezésű világbajnokság kudarca után a váltás mellett döntöttünk. A párizsi olimpia van a célkeresztben, a jövőt pedig Varga Zsolttal képzeljük el, ugyanakkor a következő idényre már kialakultak a klubok keretei, így a 2022–2023-as évadban Zsolt párhuzamosan az FTC-Telekom vezetőedzője is marad, ám azt követően kizárólag a válogatott irányítására koncentrál majd. Nagyon rövid az idő az Európa-bajnokságig, ezért ennek tükrében kell értékelni a csapat szereplését, elvárásaink elsősorban a jövő évi, olimpiai kvalifikációs világversenyek kapcsán vannak” – mondta a bejelentést követő sajtótájékoztatón Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke.

Varga Zsolt, a magyar válogatott új szövetségi kapitánya így folytatta: Hosszú folyamat volt, mire eljutottam idáig a játékos-pályafutásom után. Eleinte kicsiket edzettem, dolgoztam utánpótlás-válogatottak mellett, majd a Ferencvárossal kilenc év alatt gyakorlatilag minden megtörtént velem, ami egy edzővel megtörténhet. Nyertünk BL-döntőt, magyar bajnokságot és kupát, sikeres és kevésbé sikeres pillanataink is voltak. A szövetségi kapitányi poszt a szakma csúcsa, ehhez a feladatkörhöz hosszú évek tapasztalatára van szükség, ami nekem remélhetőleg megvan, de így is nagy kihívást jelent a felkérés. Megvannak a válogatott munka sajátosságai, de ugyanazt a szemléletet szeretném meghonosítani, ami a Fradinál már bevált. Hálás vagyok a lehetőségért, és izgatottan vetem bele magam a munkába, szeretnék a Fradiban és a válogatottnál is a legjobb tudásom szerint helytállni. Nem lesz könnyű a következő év, ám láttunk már rá példát, hogy valaki két fronton is sikeres tud lenni, erre készülök én is. Köszönöm a Ferencváros vezetőinek támogatását, minden segítséget megadtak ahhoz, hogy belevághassak az új kalandba.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik