Férfi vízi világliga: amerikai fricska - nem jutottunk a négybe!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.26. 18:37
null
Madaras két gólja után túlságosan megnyugodtunk (Fotó: NS-archív)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 8–7-re kikapott az Egyesült Államoktól a bergamói világliga szuperdöntőjében, így nem jutott be a legjobb négy közé. Ezzel biztossá vált, hogy Benedek Tibor együttese ezen a tornán nem szerezhet olimpiai kvalifikációt sem.

Elég álmosan kezdett a magyar csapat vagy mondhatjuk, hogy kezdetben az amerikaiak tartották a lépést velünk. Mi az, hogy tartották? Szép lassan elléptek tőlünk. Szereztek gólt lefordulásból, emberelőnyből és hatalmas átlövésből is. Ráadásul a kapusuk, Merrill Moses hihetetlenül jól védett. Másfél negyed elteltével azt láthattuk, hogy az Egyesült Államok 3–0-ra vezetett.

Hárai Balázs aztán végre megszerezte a mieink első találatát – emberelőnyből a 12. percben. És ha egy üzlet egyszer beindul: fél perccel később Varga Dénes ütemtelen lövése után akadt be a labda a bal felsőbe. Az amerikai időkérés ellenére fél perccel később már egyenlő volt az állás, mert bár Varga Dénes elhibázott egy ötméterest, Salamon Ferenc átlövésből betalált.

A nagyszünet után ismét az amerikaiak szerezték meg a vezetést, de Luca Cupido gólja után sorozatban három magyar találat következett. Madaras Norbert a jobb felsőbe és a bal alsóba is bevágta, közte Erdélyi Balázs emberelőnyös góljának örülhettünk. A 6–4-es vezetésünknél azonban talán túlságosan is megnyugodtunk, ugyanis az amerikaiak újra egyenlítettek.

Tony Azevedo 10 másodperccel a harmadik játékrész vége előtt hatalmas góllal alakította 6–6-ra az eredményt. Előtte ugyanis a nagyon amerikai nevű John Mann már betalált.

Úgyhogy a majrévasat fogva kezdhettük a negyedik negyedet. Olyannyira, hogy az amerikaiak meg is szerezték a vezetést, mi pedig ziccert is hibáztunk. Alex Bowen találata után pedig tanárian pólózott az USA. Ellenfelünk semmit sem kockáztatott, kizárta annak a lehetőségét, hogy leforduljunk, elöl pedig nem siettette a támadások befejezését.

Nekünk meg csak nem akart menni, de 50 másodperccel a vége előtt Német Toni kiharcolt egy ötméterest, amit Varga Dénes ezúttal értékesített. Sajnos azonban ez még az ikszre és az ötméteres-párharcra sem volt elég...

Két és fél másodperccel a vége előtt ugyanis jogos büntetőt kaptak az amerikaiak, a rutinos Azevedo pedig nem hibázott. Az Egyesült Államok játszhat elődöntőt, mi az 5-8. helyért pólózhatunk a folytatásban.

A magyarok a helyosztón először az Olaszország–Horvátország negyeddöntő vesztesével játszanak szombaton. A bergamói torna győztese kijut a jövő évi riói olimpiára.

FÉRFI VÍZILABDA VILÁGLIGA, NYOLCAS DÖNTŐ
NEGYEDDÖNTŐ
Magyarország–Egyesült Államok 7–8
(0–2, 3–1, 3–3, 1–2)
G: Madaras, Varga Dénes 2-2, Hárai, Salamon, Erdélyi, ill. Azevedo 3, Bonanni, Samuels, Cupido, Mann, Bowen
TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Brazília-Ausztrália 9–8 (1–2, 2–2, 4–2, 2–2)
Szerbia–Kína 25–9 (6–5, 7–0, 5–3, 7–1)
Horvátország–Olaszország 14–12 (3–1, 2–5, 3–0, 2–4, ötméteresekkel 4–2)

SZOMBATI PROGRAM, 5-8. HELYÉRT
Kína–Ausztrália 16.00
Magyarország–Olaszország 17.20
ELŐDÖNTŐ
Szerbia-Brazília 18.40
Egyesült Államok-Horvátország 20.00

A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA A VILÁGLIGA SZUPERDÖNTŐJÉBEN
NEGYEDDÖNTŐ
Magyarország–Egyesült Államok
7–8
CSOPORTKÖR
Magyarország–Kína
18–8
Magyarország–Horvátország 12–15
Magyarország–Brazília16–3
A MAGYAR VÁLOGATOTT SELEJTEZŐS EREDMÉNYEI
Magyarország–Szlovákia 13–6
Magyarország–Románia 20–10
Görögország–Magyarország 13–15
Szlovákia–Magyarország 12–13
Románia–Magyarország 5–14
Magyarország–Görögország 12–11

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik