Vízi Eb: Vízilabdázni két napja is így tudtunk - Merész

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.18. 19:58
Mint arról már beszámoltunk, a magyar női vízilabda-válogatott 12–7-es győzelmet aratott a görögök felett a margitszigeti Európa-bajnokság A-csoportjának második fordulójában. Merész András szövetségi kapitány a mérkőzést közvetítő Magyra Televíziónak adott értékelésében elmondta, vízilabdázni két nappal ezelőtt is így tudtak, a siker a koncentráltságnak és a lelki tényezőknek köszönhető. A két gólt szerző Keszthelyi Rita úgy véli, kár lett volna sokáig rágódni a hollandok elleni vereségen, mert a megtörténteken, már úgy sem tudtak volna változtatni.

Merész András (a magyar válogatott szövetségi kapitánya): – Vízilabdázni két nappal ezelőtt is így tudunk, a koncentrációnak, a szerencsének és a lelki tényezőknek köszönhető a győzelmünk, de szerencséje annak van, aki megdolgozik érte. Nagyon összeszedetten, fegyelmezetten játszottak a lányok. A görögök ellen csapatként oldottuk meg azokat a szituációkat, amiket a hollandok ellen nem, öt-hat gól a különbség a kettő között. Aki látta a britek eddigi két mérkőzését, az tudja, hogy nem adják könnyen a bőrüket, korántsem lesz olyan egyszerű meccs, mint amilyennek elsőnek tűnik, de megpróbáljuk az első félidőben eldönteni a találkozót. A másik mérkőzés eredményétől és a várható helyezésünktől függetlenül kell koncentráltan és jól játszanunk vasárnap.Merész András (a magyar válogatott szövetségi kapitánya): – Vízilabdázni két nappal ezelőtt is így tudunk, a koncentrációnak, a szerencsének és a lelki tényezőknek köszönhető a győzelmünk, de szerencséje annak van, aki megdolgozik érte. Nagyon összeszedetten, fegyelmezetten játszottak a lányok. A görögök ellen csapatként oldottuk meg azokat a szituációkat, amiket a hollandok ellen nem, öt-hat gól a különbség a kettő között. Aki látta a britek eddigi két mérkőzését, az tudja, hogy nem adják könnyen a bőrüket, korántsem lesz olyan egyszerű meccs, mint amilyennek elsőnek tűnik, de megpróbáljuk az első félidőben eldönteni a találkozót. A másik mérkőzés eredményétől és a várható helyezésünktől függetlenül kell koncentráltan és jól játszanunk vasárnap.

Kisteleki Dóra (a magyar válogatott tagja): – A görögök elleni mérkőzést össze sem tudom hasonlítani az első meccsünkkel. Csapatként játszottunk, azt csináltuk, amit a meccs előtt megbeszéltünk. Nagyon jó volt a védekezésünk, támadásban is higgadtak voltunk, minden bejött. A görögök játékosait jól ismertük, mert sokat játszottunk velük a nyáron. A centerüket nagyon jól őriztük, a jó védekezés pedig megadta az alapját a sikeres támadásoknak. Nem lesz egyszerű a britek elleni találkozó sem, hiszen megszorongatták a görögöket, a világligában pedig megverték a világbajnok spanyolokat, úgyhogy alaposan fel kell készülnünk a vasárnapi meccsre.

Keszthelyi Rita (a magyar válogatott tagja): – Sikerült elfelejtenünk a hollandok elleni meccset. A győzelem kulcsa az volt, hogy tiszta fejjel szálltunk vízbe, nyugodtak voltunk és végig mi irányítottunk. Nem volt miért rágódnunk a két nappal ezelőtti vereségen, mert úgy sem tudunk rajta változtatni, a jövő történései ellenben a mi kezünkben vannak. A görögök ellen mindig nehéz játszani, nagyon küzdelmek mérkőzés volt, fizikálisan elfáradtunk, de jobban bírtuk a végét.

Bolonyai Flóra (a magyar válogatott kapusa): – Csak hét gólt kaptunk, így én is kivettem a részem a győzelemből. Szoktam videózni, ezért nagyjából tudtam, hogy mire számíthatok a görögöktől. A védekezésünk sokkal jobban összeállt, fegyelmezettebben játszottunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik