Keszthelyi Rita mindent megnyerne Spanyolországban

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2024.03.20. 09:02
null
A női vízilabda-válogatott csapatkapitánya szerint emberpróbáló feladat elé állítja a játékosokat a sűrű versenynaptár, de Spanyolországban lenni önmagában feltöltődés.


Három hónapos szünet után folytatódott a klubvízilabda-idény, hiszen rendhagyó módon januárban Európa-bajnokságot, februárban világbajnokságot rendeztek, a két világversenyre pedig fel is kellett készülni, erre ment el a december. A magyar válogatott csapatkapitánya, Keszthelyi Rita is visszatért spanyol klubcsapatába, a Mataróba, hogy aztán rögtön az év első nemzetközi kupameccsére hazajöjjön, és a Komjádiban játsszon a Fradi ellen.

„Nagyon örültem, hogy visszamehetek, jól is éreztem ott magam, aztán rögtön megsérültem – mondta az FTC elleni BL-meccsen két gólt lövő Keszthelyi Rita. – Beszélgettem másokkal is a Komjádiban, elég emberpróbáló, ami elé minket, játékosokat állítanak. A férfimezőnyben is sok a beteg, rengetegen nyűglődnek ezzel-azzal. Mindenki le van szívva mentálisan és fizikailag, de abból a szempontból jól érzem magam, hogy Spanyolországban lenni feltöltődés.”

A válogatott miatti hosszú szünet jól zárult, a magyar együttes a dohai világbajnokságon megszerezte az olimpiai kvótát, ráadásul ezüstéremmel zárta a tornát. A csapatkapitányt arról is kérdeztük, mit vitt magával a válogatottban töltött időszakból.

„Az a legfontosabb, hogy nagyon jó a csapategység – szögezte le Keszthelyi Rita. – Mindig elmondom, hogy tisztában legyen vele mindenki, nagyon vékony a jég aközött, hogy nyersz vagy veszítesz, hogy éppen a legjobb négy között, vagy azon kívül vagy. Büszke vagyok magunkra, mert azért mi mindig össze tudtuk szorítani a fogunkat, ha a legjobb négyben voltunk, ha a legjobb négyen kívül, és az utóbbi esetben sem mutogattunk egymásra. Nagyon jó élményt jelentett a világbajnokság, Örülök, hogy az Európa-bajnoksághoz képest ilyen gyorsan sikerült más arcunkat mutatni. Menni kell előre tovább, de hosszú még az idény.”

A Mataró a Ferencváros elleni 13–8-as győzelemmel matematikailag is biztossá tette helyét a Bajnokok Ligája négyes döntőjében, így újabb trófeáért küzdhet.

„Szeretek Spanyolországban lenni, jól érzem magam, a legtöbb embertől azt kaptam vissza, ez látszik is rajtam. Azon leszek, hogy jövőre is jó csapatban játsszak – mondta a második éve Mataróban vízilabdázó Keszthelyi Rita. – Mindent szeretnénk megnyerni, a Spanyol Kupát, a bajnokságot meg a Bajnokok Ligáját is. Remélem, ebből valami sikerül!” 
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik