Férfi vízi: a csapatvezető várja a délszlávok elleni erőfelmérőket

Vágólapra másolva!
2013.02.18. 13:38
null
A torna legjobbjának megválasztott Kis Gábor rutinjára nyugodtan lehetett építeni (Fotó: Czerkl Gábor)
Benedek Tibor rezzenéstelen arccal, merészen kísérletezik, a magyar férfi vízilabda-válogatott keretében a helyek kétharmada kiadó; az új csapat játékának lényege a fegyelmezettség. A nyári vb-n elérhető a legjobb négy, de a stáb marad akkor is, ha nem sikerülne; Madaras Norbert kiszállása nem végleges. Mindezt Gergely István csapatvezető, kapusedző mondta a megnyert Volvo-kupa kapcsán a Digi Sport Reggeli Start című műsorában, hozzátéve: ő már biztosan nem száll medencébe.


„A most megnyert Volvo-kupa azt a célt szolgálta elsősorban, hogy Benedek Tibor kapitány megnézhessen minél több potenciális válogatott játékost magának. Tibor nem fél kipróbálni bárkit, akiről úgy látja, hasznára lehet majd a csapatnak: volt, akiről korábban még nem is hallottunk; kísérletező kedve eleinte aggodalmat okozott pólós berkekben, még a játékosok közt is, viszont úgy néz ki, működik: hatalmas pezsgés indult el a pólósok között a csapatba kerülésért” – mondta Gergely István.

„Magyarországon hál’ istennek mindig előkerülnek nagydarab, jól lövő, tehetséges vízilabdázók, a hagyomány miatt nem kell tartani generációs visszaeséstől. A nagy generáció árnyéka most előnnyé lehet, itt vannak a bizonyítani akaró, toporgó fiatalok. A fiatalítás kihívás, már látszik Tibor koncepciója a társaságon, melynek lényege a belőle sugárzó fegyelmezettség. Ez látszott a csapat játékán. A Volvo-kupán egyedül a juniorok kezdeti bátortalansága zavart: azt tanácsolom nekik, szedjék össze magukat, rázzák bátran a pofonládát az idősebbek ellen is, mert bekerülhetnek a nagyválogatottba” – tette hozzá Benedek Tibor stábjának kapusedzője.

„A keret most jóval képlékenyebb, mint a korábbi években. Néhány pólósnak szinte stabil helye van, de immár ők vannak kevesebben. Szerintem úgy a csapat felének stabil a pozíciója, a helyek másik feléért lesz küzdelem. Ellenben Benedek Tibor véleménye az enyémnél radikálisabb: nála alighanem a helyek egyharmada lesz csak biztos. Bátran fog cserélgetni, próbálgatni, rezzenéstelen arccal műveli, mintha egész életében edző lett volna” – jellemezte a kapitányt.

„Az igazán ütős ellenfelek azért még váratnak magukra, nagyon várom a délszláv válogatottak elleni erőfelméréseket. Hogy hátrány lenne-e, hogy nyári világbajnokság sorsolásán csak a második kalapba kerültünk? Nem gondolnám, sőt: akár könnyebben el is juthatunk majd a négybe, ami szép és elfogadható eredmény lenne kezdetnek. Nem érzem túlzott tehernek, vállalhatatlan célnak a legjobb négyet, komoly, de nem teljesíthetetlen kihívás - száz százalékra azért nem fogadnám meg. De akárhogy alakul, az út elején nem fog lemondani a stáb” - mondta a vb-esélyekről.

„Van jó kapus nálunk, nem is egy. Én már biztosan nem szállok a medencébe a válogatottban, hiába sérült Nagy Viktor, szó sem lehet erről. Megvan a helyem a pólóban, a nemzeti csapatnál és a Honvédnál is” – jelentette ki a klubjában még védő pólókapus.

Gergely kitért a válogatottságot lemondó, az év pólósának választott Madaras Norbert jövőjére is: „Norbi esetében nem jó módszer a „rávevősdi”. Neki most vannak olyan gondjai, amiket megpróbál megoldani, nem hátrány, hogy még nincs velünk. Abszolút nem tekintem véglegesnek, hogy lemondta a válogatottságot, akkor kell majd jönnie, amikor már nagyon akar újra játszani.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik