Varga testvérek egymás ellen: Dénes Dániellel, Tamás Zsolttal küzdhet

Vágólapra másolva!
2009.06.15. 16:02
Kialakult a pénteki Vodafone Aranygálán egymás ellen játszó két csapat összeállítása. Kemény Dénes kapta a megtisztelő és egyben nem könnyű feladatot, hogy eldöntse: a legutóbbi három olimpia csaknem valamennyi aranyérmese és a hat Európa-bajnok, világbajnok játékos milyen felállásban szerepeljen a gálán. A szövetségi kapitány ma kihirdette a csapatokat, a gálán több érdekes is sor kerül majd – adta hírül a magyar válogatott hivatalos honlapja.
Varga Dénes testvére, Dániel ellen játszik pénteken
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Varga Dénes testvére, Dániel ellen játszik pénteken
Varga Dénes testvére, Dániel ellen játszik pénteken
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Varga Dénes testvére, Dániel ellen játszik pénteken

A Steinmetz testvérek a kék sapkások csapatát fogják erősíteni, a Varga testvérpárok tagjai azonban egymás ellen játszanak majd a gálamérkőzésen, míg Kásás Tamás saját édesapja csapata ellen küzd majd.

A Vodafone Aranygála célja az elmúlt 12 évben maradandót alkotó, mára példaképpé vált játékosok ünneplése. A mérkőzés teljes jegybevételét a gálán fellépő játékosok a magyar vízilabda-utánpótlás támogatására ajánlották fel.

Kemény Dénes azt mondja, a csapatok kijelölésénél szigorúan szakmai szempontokat vett figyelembe.

„Mint sokszor az elmúlt 12 év közös edzésein, amikor két csapatot kellett jelölnöm egy egymás közötti edzőmeccshez, igyekeztem azonos játékerőt képviselő összeállításokat kitalálni. Így fordulhat elő, hogy például a négy Varga, Tamás és Zsolt, valamint Dániel és Dénes testvérharcra kényszerül majd. Persze ha nem jól sikerült a két névsor, ha az egyik csapat erősebbre sikeredett, még mindig ott a bíró, aki ezen segíthet, azaz én, de erről az oldalamról a fiúk már jól ismernek” – nyilatkozta Kemény Dénes a vlv.hu oldalnak

„Eddig úgy hozta az élet, hogy szinte mindig ugyanabban a csapatban játszottunk Danival, így ritkán fordult csak elő, hogy ellenfelekként ugrottunk a vízbe. Nem könnyű ellene játszani, hiszen ismerjük egymás gyenge pontjait, érezzük és értjük a másik minden rezdülését. Ettől függetlenül azon leszek, hogy sikerüljön parádés gólokat lőni az este” – mondta Varga Dénes azzal kapcsolatban, hogy bátyja, Varga Dániel a másik csapatot fogja erősíteni.

Märcz Tamás és Fodor Rajmund részvétele külföldi kötelezettségei miatt kérdéses.

A FEHÉR SAPKÁSOK KERETE

Benedek Tibor, Biros Péter, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Kovács Zoltán, Madaras Norbert, Szécsi Zoltán, Tóth Frank, Varga Dániel, Varga I Zsolt, Varga II Zsolt, Vári Attila, Vincze Balázs. A csapatot segítő stáb: Kásás Zoltán (edző), Zala György (erőnléti edző), Nagy Ferenc (gyúró), Gábor Antal (orvos).


A KÉK SAPKÁSOK KERETE

Gergely István, Kásás Tamás, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Kósz Zoltán, Molnár Tamás, Németh Zsolt, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Székely Bulcsú, Varga Dénes, Varga Tamás. A csapatot segítő stáb: Mátéfalvy Csaba (edző), Dubecz József (erőnléti edző), Szánta Károly (gyúró), Pavlik Gábor (orvos).


Vodafone Aranygála

Helyszín: Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, Margitsziget
Időpont: 2009. június 19., péntek

A rendezvény részletes programja
19.00: kapunyitás
19.00–19.50: játékosok dedikálása
19.30–20.00: Vodapolo előmérkőzés
20.00–20.20: a magyar vízilabda történelme – visszaemlékezés képekkel, felvételekkel
20.30–22.30: gálameccs
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik