Az utolsó negyedben romba döntötte a zöld-fehér álmokat a Domino

Vágólapra másolva!
2007.10.20. 19:12
Ötgólos győzelmet aratott a Domino-BHSE csapata a Ferencváros ellen a férfi vízilabda-bajnokság (ING OB I.) ötödik fordulójában. A találkozón végig jól tartotta magát a zöld-fehér együttes, ám a hajrában kiütközött a két csapat közti tudásbeli különbség, így a Honvéd 14-9-re nyert.
Szivós Márton négy góllal járult hozzá csapata sikeréhez
NS-archív
Szivós Márton négy góllal járult hozzá csapata sikeréhez
Szivós Márton négy góllal járult hozzá csapata sikeréhez
NS-archív
Szivós Márton négy góllal járult hozzá csapata sikeréhez

Somossy József alaposan feltüzelte tanítványait a Domino-BHSE elleni összecsapásra, a Kőér utcai társulat nem számíthatott könnyed sétagaloppra a Népligetben. A zöld-fehérek kettőzött erővel küzdöttek a tavalyi szezon ezüstérmese ellen, a találkozót a helyszínen megtekintő elnöknek, Rieb Györgynek is bizonyítani akartak.

A jó játékkal nem maradtak adósak a népligetiek, a győzelemmel azonban igen. Főleg az utolsó negyedbeli Domino-hengernek köszönhetően a vendégek 14-9-re nyertek.

A gólok sorát Kiss Gergely remekbe szabott találata nyitotta, Regős Áron azonban rövidesen egyenlített. Arról, hogy az első etapot előnnyel zárja a látogató, Bárány Attila gondoskodott, az első nyolc perc után 1–2 állt a táblán. A derekasan küzdő Ferencváros a balszerencsét kárhoztathatja, amiért nem tudott fordítani, lövések tömkelege vágódott vissza a kapufáról.

A Honvéd védekezése ugyan messze volt az Euroliga-szinttől, de a támadásvariációkat kellően hatékonyan játszotta, így a nagyszünetre három gólra növelte a különbséget (3–6).

Akárcsak a felénél, két és fél perccel a harmadik játékrész vége előtt is három volt közte (5–8), mikor Somossy mester időt kért. Szavai nem voltak hasztalanok, Kállay Márk csuklója emberelőnyben kétszer villant, így a záró felvonás előtt még semmi sem dőlt el (7–8). A hajrában azonban nemhogy a fordítástól, de még az egyenlítéstől is fényévekre kerültek a hazaiak, a négy találatig jutó Szivós Márton vezérelte Domino ugyanis az utolsó nyolc percben hat gólig meg sem állt, és 14–9-es sikerrel zárta a vendégjátékot.

A BVSC továbbra sem szerzett pontot a 2007-2008-as bajnokságban. A zuglói alakulat ezúttal az Újpestet fogadta, és szenvedett egygólos vereséget. Petrovics Mátyás csapata, ha nehezen is, de begyűjtötte a két pontot. Ezzel az UTE - miután két vereséggel nyitott (igaz nagycsapatok ellen) - három győzelmével feljött az élcsoporthoz tartozó csapatok mögé a bajnokságban.

ING OB I

5. FORDULÓ:
FTC-APRILIA-DOMINO-BHSE 9–14 (1–2, 2–4, 4–2, 2–6)
Népliget, 100 néző. V: Madaras, Székely
FTC: Jászberényi – KÁLLAY 3, Geritse 1, Dávid Z. 1, Kaszper, Persely, REGŐS Á. 3. Cs: Marnitz 1, Bálint G., Boros. Edző: Somossy József
BHSE: Gergely – Kovács O. 1, Vindisch, Fodor 1, MOLNÁR T. 2, SZIVÓS 4, KISS G. 2. Cs: Vári, Gór-Nagy 1, Székely B. 1, Bisztritsányi, Bárány 1, Paján 1. Edző: Kovács István
Gól – emberelőnyből: 5/4, ill. 2/1
Ötméteresből: –, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Somossy József: – Jól küzdöttünk, de elfáradtunk a végére. Még két ember hiányzott volna a győzelemhez.
Kovács István: – A vártnál sokkal nehezebb mérkőzés volt, de örülünk a győzelemnek.
BVSC-UNIQA–UTE 6–7 (2–2, 1–3, 1–1, 2–1)
Szőnyi u., 100 néző. V: Kiszelly, Németh
BVSC: SZABÓ A. – Pecz, Szűcs, SIMON 3, Ambrus, NÉMETH 1, Galambos 1. Cs: Szabó P., Nagy, Kuncz, KRISZT 1, Ulmann. Edző: Szabó Gábor
UTE: PELLE – Debreczeni, SOMOGYI 3, KOTSIDIS 1, Máthé 1, SUTI 1, Szabó B. Cs: Borbás, Sziklai, Szabó N., Vörös 1, Olasz, Salamon. Edző: Petrovics Mátyás
Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 9/4
Ötméteresből: –, ill. –
Kipontozódott: Vörös (23. p.)
MESTERMÉRLEG
Szabó Gábor: – Akartunk, küzdöttünk, és bár megérdemeltük volna, nem sikerült pontot szereznünk.
Petrovics Mátyás: – Bejött, amire számítottam, ám a végén mi pontosítottunk jobban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik