Kovács Istvánnak még lesz munkája: öt góllal vertük meg a románokat

Vágólapra másolva!
2009.03.06. 21:35
A férfi vízilabda Volvo-kupa első, azaz pénteki játéknapján a magyar válogatott könnyedén győzött Románia legjobbjai ellen. Olimpiai bajnok együttesünk végül 9–4-re verte meg Kovács István együttesét.
Varga Dénes és a magyar csapat könnyedén nyert
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Varga Dénes és a magyar csapat könnyedén nyert
Varga Dénes és a magyar csapat könnyedén nyert
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Varga Dénes és a magyar csapat könnyedén nyert

A 2008-as olimpia arany-, ezüst- és bronzérmese, Magyarország, az Egyesült Államok és Szerbia, valamint Románia részvételével kezdődött rangos nemzetközi torna Egerben. Az első mérkőzésen Szerbia 11–5-ös győzelemmel vágott vissza az Egyesült Államoknak a pekingi elődöntőben elszenvedett vereségét, míg a második összecsapáson már a magyar válogatott csobbant vízbe.

Az ellenfél kispadján az a Kovács István ült, akit sokan Kemény Dénes utódjának gondoltak a magyar válogatott élén. A Dominótól távozó tréner azonban Romániában vállalt munkát, Kemény pedig ugyebár maradt magyar szövetségi kapitány.

Az első pár perc viszonylag eseménytelenül zajlott, három minutum elteltével azonban Varga Dénes megtörte a gólcsendet: emberelőnyös találata után nem sokkal még egyenlítettek a románok, ezután azonban már csak a mieink vezettek.

Az első szünetre kétgólos előnnyel vonulhattunk, majd a második negyed elején Hosnyánszky Norbert keze is megvillant: átlövésből megszerezte a magyar csapat negyedik találatát, míg a románok még mindig csak egynél tartottak.

A félidőben 5–2-es állást mutatott az eredményjelző (amúgy az ötödik találatunk volt az első, amit akcióból szereztünk, Varga Dániel révén), a lőtt gólok tekintetében tehát szűkmarkú volt a magyar csapat. Persze e román válogatotton is meglátszott már Kovács munkája: keleti szomszédaink szervezetten játszottak, nem ajándékoztak könnyedén egyetlen gólt sem a magyaroknak. Legalább is az első félidőben...

A nagyszünet után aztán fizikálisan elkészültek a vendégek, s ekkor a magyar játékosok már látványos megoldásokat is megengedtek maguknak. A kapuban Szécsi Zoltán helyére Jászberényi Gábor érkezett, de neki sem akadt túl sok feladata.

A harmadik negyedben a románok gólt sem dobtak, félő volt, hogy nagy zakóba szaladnak bele.

Végül nem így lett, 9–2 után ugyanis „megfogták” a meccset Kovácsék, és végül tisztes, 9–4-es vereséget szenvedtek.

FÉRFI VÍZILABDA VOLVO-KUPA

1. FORDULÓ
Magyarország-Románia 9–4 (3–1, 2–1, 2–0, 2–2)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik