Visszatérés! Kovács István a Szolnok együttesénél áll újra munkába

Vágólapra másolva!
2008.08.13. 01:14
Osztályozón maradt bent az élvonalban, ám most újjászületik a Szolnok férfi vízilabdacsapata. 2009-től ugyanis a Domino-Honvédtól tavasszal elbocsátott Kovács István lesz a vidéki együttes új szakmai igazgatója.
Kovács István 2009-ben visszatér
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Kovács István 2009-ben visszatér
Kovács István 2009-ben visszatér
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Kovács István 2009-ben visszatér

Javában tart az olimpia, amelyen szerencsére férfi- és női csapatunk is esélyes a végső győzelemre, de az éremszerzésre biztosan. Szolnok polórajongó közvéleményét most azonban legalább annyira érdeklik a helyi történések, mint a pekingi eredmények.

A tízszeres bajnok Kovács István ugyanis úgy döntött, 2009 elejétől a szolnoki együttes szakmai munkáját fogja irányítani.

A NEPTUNNAK KÖSZÖNHETI A SZOLNOK

A Szolnok az előző szezon végén kiesett az első osztályból, a másodosztály nyertese, a Neptun azonban nem akart az élvonalban indulni. A második helyezett Kaposvárral vívott osztályozón aztán a Szolnok kivívta az élvonalban maradás jogát.
„Egy-két hete keresett meg Mohi Zoltán klubelnök, aki kézbe vette a szakosztály újjáépítését. Az egész sportág szakmai felügyelete lesz a dolgom az utánpótlástól a felnőttcsapatig. Érdekes feladat, ezért is vállaltam el” – mondta a Nemzeti Sportnak Kovács, aki az Unicum-kupa idején úgy nyilatkozott, nem siet a munkakereséssel, majd' két évtizednyi folyamatos klubedzősködés után nem kell neki egyik magyar kispad sem.

„Azért jó a most felajánlott poszt, mert nem üti az esetleges külföldi munkát” – tette hozzá Kovács.

„Főleg, ha az szövetségi kapitányi feladat lesz, hiszen az csak nyári munka. Ráadásul azért is csupán kétezer-kilenc január elsejétől fogadtam el a Szolnok ajánlatát, mert egyelőre jólesik a pihenés. Az olimpia után két hétre, egy hónapra elutazom, aztán októberben is. Sohasem volt még alkalmam arra, hogy októberben vakációzzak, pedig mindig is szerettem volna – most végre megtehetem.”

„Úgysem tudok tétlen maradni, úgyhogy ahányszor csak lehet, elutazom Szolnokra, és az iskolai tehetségkutatástól kezdve ellátom tanácsokkal a klubot, amely tizennyolc hónapon belül fedett uszodát épít. Persze megmarad a nyitott is, így a vízfelülettel nem lesz gond” – zárta gondolatait a mester.

Az ősztől egyébként már nem Szolnoki Főiskola VSC, hanem Szolnoki Főiskola Közgép VSC néven szerepel majd a gárda az első osztályban.

Lukács Dénes után Cseh Sándor látja el az edzői feladatot az együttesnél, amelynek középtávú célja, hogy három éven belül a legjobb hat csapat között legyen Magyarországon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik