Hat közé vinné a román válogatottat a londoni olimpián Kovács István

Vágólapra másolva!
2008.12.05. 18:44
A Román Vízilabda-szövetség Kovács Istvánt nevezte ki a nemzeti csapat szövetségi kapitányának: a BEK- illetve Euroliga-győztes trénernek fő célja kijuttatni a csapatot a 2012-es olimpiára. Az Újpesttel 4, illetve a Honvéddel 6 magyar bajnoki címet szerzett tréner az ideiglenes kapitány Cornel Rosut váltja, és négyéves szerződést írt alá.
Kovács István januárban áll munkába a román nemzeti csapatnál
Fotó: Meggyesi Bálint
Kovács István januárban áll munkába a román nemzeti csapatnál
Kovács István januárban áll munkába a román nemzeti csapatnál
Fotó: Meggyesi Bálint
Kovács István januárban áll munkába a román nemzeti csapatnál

„A megállapodás a londoni olimpiáig szól, de a közös munkának vannak köztes állomásai: rendkívül fontos, hogy kijussunk a különböző világversenyekre is – nyilatkozta a péntek este Budapestre érkező Kovács István a Nemzeti Sportnak.

„Sok játékost ismerek, láttam a klubcsapatokat Magyarországon a nemzetközi kupákban, most pedig kint voltam megnézni az első két helyezett rangadóját, s nagyjából a külföldön szereplőket is ismerem” – tette hozzá.

Az 51 éves Kovács, aki az Újpesttel négyszer, a Honvéddal pedig hatszor nyert magyar bajnoki címet, szólt arról is, hogy egyelőre ingázni fog Budapest, Bukarest és az ottani vízilabdaélet központjának számító Nagyvárad között.

Alapvetően ez utóbbi, határ menti városban – amely a román bajnokcsapatnak is az otthona – tartja majd a válogatott edzéseit, és javarészt itt lesznek a nemzeti együttes mérkőzései is.

„Úgy tervezzük a programot, hogy a három legerősebb csapat, a Dinamo, a Steaua és a Nagyvárad rangadóit lássam – mondta Kovács István, aki az ideálisnak nem nevezhető körülményekről is szót ejtett.

„A nagyváradi körülményeket ismerem, azok rendben vannak, a bukarestiek viszont katasztrofálisak. Nincs olyan uszoda, amelyben nemzetközi eseményeket lehet rendezni, most egy harmincszor tizenöt méteres medencében játszanak. Most épül viszont Bukaresttől harminc kilométerre a tataihoz hasonló olimpiai központ, ahol megfelelő méretű fedett uszoda is lesz."

A mesteredző minden héten öt edzésből álló összetartást szervezne a válogatottnak, a Világliga-fordulók előtt pedig hosszabb edzőtáborban készülhet együtt a keret.

A KOVÁCS ISTVÁNNAL KÉSZÍTETT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik