Pete Sampras: Roger Federer meg fogja dönteni a rekordomat

Vágólapra másolva!
2008.06.19. 13:14
Pete Sampras Roger Federert tartja a hétfőn kezdődő wimbledoni teniszbajnokság legnagyobb esélyesének, sőt szerinte a svájci világelső 14 győzelemből álló Grand Slam-rekordját is meg fogja dönteni. Björn Borg nem ilyen optimista Federerrel kapcsolatban. Véleménye szerint a svájci csak a harmadik favorit a tornán, sőt a svéd azon sem lepődne meg, ha Federer jövőre szögre akasztaná ütőjét.
Roger Federer Pete Sampras rekordjára tör
Fotó: Imago
Roger Federer Pete Sampras rekordjára tör
Roger Federer Pete Sampras rekordjára tör
Fotó: Imago
Roger Federer Pete Sampras rekordjára tör

Megkezdődtek a találgatások a hétfőn kezdődő wimbledoni teniszbajnoksággal kapcsolatban. A legnagyobb kérdés, hogy a világelső Roger Federer tud-e javítani nem túl rózsás idei mérlegén (elődöntő az ausztrál bajnokságon, döntőbeli vereség a Roland Garroson és mindössze két kisebb tornagyőzelem), és megszerzi-e zsinórban hatodik wimbledoni bajnoki címét.

Pete Sampras szerint erre minden esélye megvan, sőt az amerikai szerint Federer 14 Grand Slam-győzelemből álló rekordját is megdönti idővel.

„Még mindig ő a legesélyesebb a nagy tornákon. Igaz, hogy többször is kikapott idén, de ha valami, ez jót tesz neki, mert fel fogja tüzelni” – mondta a 2002-ben visszavonult korábbi világklasszis.

Az ötszörös wimbeldoni bajnok Börn Borg azonban nem ért egyet Samprasszel. Szerinte Federer csak a harmadik favorit az angol nyílt teniszbajnokságon. A svéd a spanyol Nadalt tartja legesélyesebbnek a tornagyőzelemre, de a szerb Novak Djokovicsra is előbb fogadna, mint a svájci világelsőre.

„Ahhoz, hogy Roger legyőzze őket, sokkal jobban kell játszania, mint tavaly nyáron. Évek óta ez lesz a legizgalmasabb wimbledoni bajnokság” – nyilatkozta Borg.

A korábbi világklasszis azonban nem állt meg itt: mint mondta, az sem lepné meg, ha Federer jövőre befejezné pályafutását.

„Valószínűleg nem fog megtörténni, de ha Roger úgy döntene, visszavonul, egyáltalán nem döbbennék meg. Az emberek azt várják tőle, hogy mindig nyerjen, ez pedig mentálisan és fizikálisan is fárasztó. Most nem úgy van, mint korábban, hogy majdnem minden meccsét megnyeri – azok az idők elmúltak” – értékelt a wimbledoni közönség korábbi kedvence.

Borg abban egyetért Samprasszel, hogy – ha folytatja pályafutását – Federer meg fogja dönteni az amerikai rekordját.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik