Tenisz: Rafael Nadal újra megsérült, kihagyja az Australian Opent

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2024.01.07. 10:45
null
Rafael Nadal újra megsérült (Fotó: AFP)
Rafael Nadal sérülés miatt nem tud részt venni az év első Grand Slam-tornáján, az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon.

 

A 37 éves Nadal a tavalyi Australian Open második fordulójában elszenvedett veresége után majdnem egy évig nem versenyzett. Először még úgy tűnt, csupán nyolc hetet kell kihagynia, de júniusban meg kellett műteni csípőizom-sérülését.

A 22-szeres Grand Slam-bajnok a brisbane-i tornán egy párosban elszenvedett vereséggel tért vissza december 31-én, majd egyesben is rajthoz állt. A spanyol sztár – aki a 670. helyig csúszott vissza a világranglistán – a negyeddöntőig jutott, ahol az ausztrál Jordan Thompson állta az útját.

Utóbbi találkozó során egy kisebb izomszakadást szenvedett a csípőjében, ám elmondása szerint nem ugyanazon a területen, amely a hosszú kihagyást okozta számára tavaly. Az mindenesetre biztos, hogy nem indul az Australian Openen, helyette visszatér Spanyolországba, ahol kezelés vár rá.

„Keményen dolgoztam az egész múlt év során a visszatérés érdekében, és ahogy említettem, az a célom, hogy három hónapon belül a legjobb formában legyek. Szomorú vagyok, amiért nem játszhatok a csodálatos melbourne-i közönség előtt, ugyanakkor nem történt tragédia, és a csapatommal együtt pozitívan tekintünk a szezon elé” – fogalmazott Nadal, aki annak azért örült, hogy néhány meccset tudott játszani Ausztráliában.

Az ausztrál nemzetközi bajnokság jövő vasárnap kezdődik, a főtáblán egyesben magyar részről Fucsovics Márton és Marozsán Fábián szerepel, a selejtezőben hatan – Babos Tímea, Bondár Anna, Gálfi Dalma, Piros Zsombor, Udvardy Panna és Valkusz Máté – indulnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik