Djokovics nem dolgozik tovább Ivaniseviccsel

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.03.27. 10:38
Hat évig tartott Novak Djokovics és Goran Ivanisevic közös munkája (Fotó: AFP)
Hat év közös munka után befejezi az együttműködést Novak Djokovics világelső teniszező és horvát edzője, Goran Ivanisevic. Ezt a szerb teniszező jelentette be a közösségi oldalán.

Ivanisevicnek nagy szerepe volt abban, hogy Djokovics az utóbbi években, 30 év felett is csúcsformában maradt, és 24-re emelte grand slam-tornagyőzelmei számát. Elsősorban a szervajátéka javult a közös munka során, de az utóbbi időben Djokovics több váratlan verséget is elszenvedett, és Jannik Sinner ellen nem tudott eredményesen játszani.

„Tisztán emlékszem rá, hogy 2018 elején megkerestem Gorant, segítsen nekem, vigyünk valami varázslatot a szervajátékomba. Ez sikerült, sőt még több is: rengeteget nevettünk, több év végén is világelső voltam, rekordokat döntöttem, megduplázutam a grand slam-győzelmeim számát, és további döntőkben is ott lehettem – írta Djokovics szerdán. – Gorannal úgy döntöttünk, hogy nem folytatjuk a közös munkát. A pályán voltak hullámvölgyeink, de azon kívül a barátságunk széttörhetetlen maradt. Köszönök mindent, barátom!”

A közelgő salakszezon előtt Belgrádban készül, várhatóan hamarosan új edzője is lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik