Szinkronkorcsolya: mini világbajnokság Újpesten

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.01.17. 22:05
null
A Team Passion csapata (Fotó: Team Passion (Team Hungary)/Facebook)
A káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban január 20. és 22. között lépnek jégre a világ legjobb szinkronkorcsolyázói – köztük a magyarok is.

 

Négy évnyi kihagyás után ismét megrendezi az Országos Korcsolyázószövetség a SEAT Budapest Cup elnevezésű rangos nemzetközi szinkronkorcsolya-versenyt, amely idén az úgynevezett challenger széria egyik állomása – a sorozat a világbajnokság után a sportág legrangosabb viadalának számít.

A káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban január 20. és 22. között felnőtt és korosztályos csapatok (mindent összevetve 67 csapat) egyaránt jégre lépnek, köztük a tavalyi felnőtt világbajnokság érmes gárdái, így a kanadaiak legjobbjai, valamint két finn együttes is, de természetesen a helyszínre kilátogatók a magyar válogatottat, a világbajnoki hetedik Team Passion csapatát is láthatják.

Aki nem ismerné a sportágat, annak némi ízelítő arról: a korcsolyasportok legfiatalabbika a szinkronkorcsolyázás, ahol klubkategóriában 8–16, versenykategóriában 16 korcsolyázóból (vegyesen férfiakból és nőkből) áll egy csapat, s a versenyzők együtt korcsolyázva különböző formációkat mutatnak be a jégen zenére.

„Büszkék vagyunk arra, hogy újfent Budapest ad otthont ennek a nagyon erős és magas színvonalú versenynek, melyet óriási érdeklődés övez, és amelyen a világ legjobb csapatai lépnek jégre. Nem túlzás azt mondani, hogy egy »mini világbajnokságot« rendezünk, hiszen néhány napra valóban a sportág krémje látogat hazánkba” – nyilatkozta Kósa Lajos, a hazai szövetség elnöke.

A verseny szombaton 16.20-kor, vasárnap 15.50-kor, hétfőn 15.40-kor kezdődik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik