Rp. gyorskorcsolya: Jászapáti gond nélkül jutott tovább Dordrechtben

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2023.02.10. 20:06
null
Jászapáti Petra (Fotó: Árvai Károly, archív)
Megint nem hibázott Jászapáti Petra. A magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott jelenlegi legjobbja a világkupaversenyek első, úgynevezett selejtezős napján rendre száz százalékot nyújt, vagyis két távot vállal, s mindig gond nélkül tovább is jut.

A vk-sorozat utolsó, dordrechti állomásán a szegediek olimpiai bronzérmese 500 és 1000 méteren lépett jégre (a vk-sorozat sajátossága, hogy minden állomáson egy-egy távot kétszer rendeznek meg, ez Dordrechtben az 1000 méter), és egy pillanatig sem forgott veszélyben a továbbjutása.

Ezen túlmenően az egyéni versenyt illetően már nem ennyire rózsás a kép, hiszen Jászapátin kívül 1000 méteren Kónya Zsófia és Bácskai Sára Luca, 1500 méteren Bontovics Balázs, míg 500 méteren Tiborcz Dániel jutott csak tovább.

A Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Nógrádi Bence, Tiborcz Dániel összetételű vegyes váltónk viszont nagyot futott pénteken, hiszen megnyerte negyeddöntős futamát úgy, hogy – sorrendben – Japánt, Kínát és Németországot utasította maga mögé.

A Jászapáti, Kónya, Bácskai, Sziliczei-Német Rebeka összeállítású kvartett már a negyeddöntőben sem kapott könnyű futamot, hiszen a mieink mellett a hollandok, a lengyelek és a franciák is ott álltak a rajtvonalnál, a ragyogó második hely azt jelenti, hogy szombaton a holland, kínai, japán trióval elődöntőt vívhatnak a magyar lányok.

A férfiváltónk kapcsán Bánhidi Ákos az első körben Bontovics Balázsnak, Nógrádi Bencének, Talabos Attilának és Tiborcz Dánielnek szavazott bizalmat, a négyes a japánokkal, a franciákkal és a britekkel küzdött meg az elődöntőért sikerrel, így a dél-koreai, holland, japán hármassal küzdhet meg a szombati folytatásban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik