Mert én, igenis, hülye vagyok! Viszlát, Jimmy Bullard! - képek, videók

Vágólapra másolva!
2012.12.29. 15:46
Az MK Dons csapatából október 1-jén visszavonuló korábbi élvonalbeli futballista egészen biztosan kikérné magának a műszaki áruházlánc jól ismert szlogenjét. A Premier League történetének egyik legidiótább játékosa büszkén vállalja, hogy nem felejthetetlen cselekkel és gólokkal írta be magát a liga históriás könyvébe, hanem parádés hülyeségek sorával. Jimmy, a király!

Na, ne röhögtess!Na, ne röhögtess!

Egy korai gyöngyszem, az első önálló műsorok egyike: Jimmy harmadik profi csapata a Peterborough United volt, ahol máris sikerült felhívnia magára a figyelmet. Például a Northampton Town elleni, a kérdező által rendkívül fontosnak titulált találkozó előtt kellett volna izgalmas előzetessel szolgálnia. Vajon sikerrel járt?

A repülő ember

Jimmy 2003-tól 2006-ig volt a Wigan játékosa: 145 bajnokin lépett pályára a kék-fehéreknél – ennél több meccset egyetlen más csapat színeiben sem játszott. Azonban önmagában ez még korántsem ad magyarázatot erre:

Úristen, egy skót!

De kell-e félni egy skóttól, aki a meccs hevében éppen az imént ütötte le egyik csapattársadat? Jimmy bizonytalan az ügyben... Inkább megnézi magának ezt a skót vadorzót, majd aztán dönt. Vagy mégsem? Mit tegyen most? Sírjon? Röhögjön? A végén még itt maradunk válasz nélkül...

Öltözői életkép a profi futball világából

Vitán felül áll: Jimmy Wiganben volt pályája csúcsán. Ennek ékes bizonysága ez a rövid felvétel, ami a maga kíméletlen tömörségében mutatja meg a profi világ kőkemény hétköznapjait. Itt nincs helye lazításnak!

Senki sincs biztonságban!

Nem, még aktuális klubja kabalája sem. A Fulhamnél, ahol csapattársa volt Gera Zoltán, akiről azt találta mondani, hogy a legviccesebb fazon, akivel valaha találkozott, szóval, a londoni klubnál nem egyszer Billy, a borz volt tréfái áldozata.

Szegény Borz, jól megkapta...
Szegény Borz, jól megkapta...

Csontkukac és villantó

Egy átlagos futballista hobbijai között a sportautók és a könnyűvérű lányok fáradhatatlan gyűjtését szoktuk megemlíteni – Jimmy azonban nem egy átlagos focista. Ő a híres, hírhedt lokálok és sztriptíz bárok helyett pecabotot markolva a vízparton, vagy golfütőt suhogtatva a golfpályán érzi magát a legjobban. Talán még annál is jobban, mint a focipályán. Több interjúban is azzal büszkélkedett, hogy hamarosan mindkét hobbijában sokkal jobb lesz, mint futballistaként valaha is. Ja, és persze pecázás közben interjút adva hülyeségek sorát mondani – megfizethetetlen... (pl. „Ki a leghíresebb ember a telefonkönyvedben?” „Michael Jackson.” „Tényleg?” „Tényleg.” „Hogy szerezted meg a számát?” „Sehogy, csak hülyéskedtem. Mindig együtt pecázunk.” – Jacko, akkori klubja, a Fulham tulajdonosának, Mohamed al-Fayednek volt cimbije, szobra ma a Craven Cottage mellett áll.)

Jimmy majd jól szétrúgja a valagad!

A légynek sem tudna ártani, de, ha egyszer ezzel lehet benne a tévében, akkor megteszi. Legalább láthatjuk, milyen remek rúgótechnikája volt egykor (3:02-től).

Segítség, német akarok lenni!

Jimmynek soha nem adatott meg, hogy egy világversenyen képviselve hazáját, a válogatott mezében fusson ki arra a szép zöld gyepre. Pedig ő mindent megtett ezért, még országot is váltott volna: a 2006-os foci-vb előtt kerek perec felajánlotta szolgálatait Jürgen Klinsmannak, a német válogatott akkori szövetségi kapitányának. Miután barátunk nagymamája német, Jimmy nem látta akadályát az állampolgárság felvételének és a válogatott meghívónak: „A papírmunkát már elintéztük, és, ha Jürgen úgy látja, akkor én készen állok a szereplésre – idézi a lelkes középpályást a The People magazin. – A West Hamben együtt játszottam Frank Lamparddal, az angol csapat középpályásával, és azt a lehetőséget, hogy a világbajnokságon nézhessek vele szembe, semmi pénzért ki nem hagynám.” Nem is értjük, hogy egy ilyen nagyszerű fickóról hogy mondhatott le Klinsi. Lehet, hogy éppen Jimmy vidámsága volt az az apróság, ami miatt a németek nem ünnepelhettek Berlinben vb-győzelmet.

„Hej! ha én is, én is köztetek mehetnék, Szép német vitézek, aranyos leventék!
„Hej! ha én is, én is köztetek mehetnék, Szép német vitézek, aranyos leventék!

A plüsstigris

Jimmy 2009 és 2011 között a Hull City csapatát erősítette. A két idény során nem kevesebb, mint 27 bajnokin öltötte magára a Tigrisek sárga-fekete szerelését. Meg egyszer a hivatalos fotózáson, ami a gárda új szerelését lett volna hivatott illő méltósággal bemutatni. Ahogy az tigrisékhez illik. Nos, nem igazán sikerült, pedig Jimmy ezúttal is minden tőle telhetőt megtett a jó ügy érdekében.

Edző bá' is így csinálta

Vissza Hullba. A Manchester City elleni egyik mérkőzés félidejében a Tigrisek edzője, Phil Brown a pályán tartotta meg félidei eligazítását, jól leteremtve a körülötte ülő játékosokat. A meccs végül 1–1 lett, a hazaiak egyenlítő gólját Jimmy srác lőtte büntetőből – majd következett egy igazi bullardos gólöröm.

Az oviban is bejött

Hát, persze, hogy bejött! A jó öreg kő, papír, olló mindig, mindenhol bejön. Pláne a focipályán, amikor a hülye bajnoki pontokat háttérbe szoríthatja a gondtalan gyermeki öröm néhány pillanata.

Csak megmosom a hajam, és már kergetem is a bőrt!

Gyerekkel, kutyával, jó nővel és futballistával mindent el lehet adni. Pláne akkor, ha a jól belőtt célközönséget a megfelelő eszközzel támadjuk: a Wash and Go sampon 21. születésnapját az oroszlán sörényű Jimmyvel találta méltónak megünnepelni. Frenetikus sikerrel!

És, ha ön igazán kemény, akkor bevállal egy reklámfilm-forgatást Jimmyvel!

Ja, még valami: Viszlát, és kösz a halakat!

(Az összeállításban a Who ate all the pies oldala nyújtott segítséget.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik