Klaas-Jan Huntelaar nem ment el a királyiak írországi edzőtáborába

Vágólapra másolva!
2009.07.13. 23:06
Úgy tűnik, már csak napok kérdése, hogy mikor lesz a VfB Stuttgart játékosa Klaas-Jan Huntelaar. A svábok ugyanis már négymillió eurós fizetést biztosítanának neki – ráadásul a csatár el sem utazott a királyi gárda írországi edzőtáborába.
Huntelaar hamarosan távozhat Madridból
Fotó: Action Images (archív)
Huntelaar hamarosan távozhat Madridból
Huntelaar hamarosan távozhat Madridból
Fotó: Action Images (archív)
Huntelaar hamarosan távozhat Madridból

Jóllehet Klaas-Jan Huntelaar a VfB Stuttgart első ajánlatát elutasította, szinte biztosra vehető, hogy hamarosan igent mond a német csapatnak (kivételes esetben pedig valamelyik olasz vagy angol kérőjének).

Egyrészt mert a Stuttgart kétmillióról csaknem négymillió euróra emelte az éves fizetésére vonatkozó ajánlatát (ha úgy tetszik, most már nettóban kínálja azt, amit eddig bruttóban), másrészt pedig a játékos nem utazott el klubjával, a Real Madriddal az írországi edzőtáborba.

A Realhoz közelinek számító lapok (Marca, As) internetes oldalai pedig még finoman is fogalmaztak, amikor közölték: felgyorsult Huntelaar távozásának folyamata.

Miguel Pardeza, a Real technikai igazgatója annyit árult el, hogy Jorge Valdano általános igazgató és a csatár találkozott, s ennek keretében az egykori kiváló csatár azt tanácsolta a hollandnak: fogadja el a Stuttgart ajánlatát. Ő már megtette, a két klub ugyanis megállapodott a 18 millió eurós vételárban, amely csak kétmillióval kevesebb annál, amennyiért a Madrid a télen megvette Huntelaart az Ajaxtól.

Csak éppen Huntelaar nem vált be a királyi gárdánál (20 bajnokin 8 gólt szerzett), és a nyári igazolások (Cristiano Ronaldo, Karim Benzema), illetve a maradók (Gonzalo Higuaín, Raúl és talán Ruud van Nistelrooy) mellett aligha lesz helye a csatársorban. A Stuttgart meg tárt karokkal várja, ráadásul a többi kérőhöz (elsősorban a Milanhoz) képest még fix kezdőcsapatbeli tagságot is ígért neki.

„Olyan játékosra van szükségünk, aki méltó utóda lehet Mario Gomeznek, Huntelaar pedig ilyen – mondta a csatárról a Stuttgarter Zeitungnak Markus Babbel, a VfB trénere. – Nem akarunk hárommilliót fizetni valakinek csak azért, hogy elmondhassuk, vettünk valakit, aki ugyanakkor nem jelent erősítést. Többet is hajlandóak vagyunk letenni az asztalra, de akkor minőség kell. Nem az a fontos, hogy Huntelaar ma vagy holnap aláírjon, hanem az, hogy valamikor aláírjon.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik