Csak a Real: a Lyon elfogadta a Benzemáért tett „királyi” ajánlatot

Vágólapra másolva!
2009.07.01. 11:42
Az AS és a Marca egybehangzó értesülései szerint az Olympique Lyon francia válogatott csatára, Karim Benzema a királyi gárdában folytatja pályafutását. A francia válogatott támadó 35 millió euróért vált csapatot.
Benzema lehet a Real harmadik legdrágább nyári igazolása
Fotó: Action Images (archív)
Benzema lehet a Real harmadik legdrágább nyári igazolása
Benzema lehet a Real harmadik legdrágább nyári igazolása
Fotó: Action Images (archív)
Benzema lehet a Real harmadik legdrágább nyári igazolása

Úgy néz ki, hogy a Manchester Uniteddel való versenyfutásból a Real Madrid került ki győztesen. Az AS és a Marca értesülései szerint az Olympique Lyon vezetősége elfogadta a „királyiak” ajánlatát Karim Benzemáért.

A spanyol együttes a hírek szerint 35 millió eurót ajánlott a 21 éves játékosért.

Az As értesülései szerint Florentino Pérez, a Real elnöke igen hamar rövidre akarta zárni a tárgyalásokat, nehogy a Manchester United szerezze meg a támadót, így 35 millió eurót ajánlott a franciáért.

A támadó szerda este érkezik haza nyaralásából, s ezután egyeztet Claude Puel vezetőedzővel, a személyes feltételekben pedig ezután állapodhat meg a Real Madriddal. Mivel a csatár korábban úgy nyilatkozott, hogy Madridban szeretne futballozni, nem valószínű, hogy ez utóbbi hiúsítja meg a szerződéskötést.

Benzema lehet a „királyiak” negyedik nagy fogása a nyáron. Korábban 67 millió euróért Kakát szerezték meg az AC Milantól, majd 15 millió eurót fizettek a Valenciának Raúl Albiol játékjogáért, és a mai napon Cristiano Ronaldo érkezése is hivatalossá vált. Ha Benzema végül aláír, a régi-új elnök Florentino Pérez összesen már több mint 210 millió eurót költött a keret megerősítésére a mostani átigazolási szezonban.

A LYON CÁFOL

Az Olympique Lyon hivatalosan cáfolta azokat a híreket, miszerint a klub elfogadta volna a Real Madrid Karim Benzemáért tett 35 millió eurós ajánlatát. Azt azonban nem tagadták a francia klubnál, hogy valóban érdeklődnek a válogatott csatárért. „Valóban kaptunk egy ajánlatot Karimért, de az lényegesen nagyobb összegű, mint amiről a sajtó beszámol – mondta a Lyon kommunikációs igazgatója, Olivier Blanc. – De senki sem állította, hogy a Real Madridtól érkezett volna az ajánlat. Senkivel sem egyeztünk meg Benzema eladásáról.”

METZELDER ISZTAMBULBA MENEKÜLNE

Egybehangzó sajtóhírek szerint a német válogatott védője, Christoph Metzelder elhagyja a Real Madridot, és Törökországban, a Besiktas játékosaként folytatja pályafutását. A 28 éves középső védő három évre szóló szerződést köt az isztambuli csapattal. Az átigazolási díj nagyságáról nincs információ – Metzeldert szerződése eredetileg 2010-ig kötötte a „királyi gárdához”. A játékos ügynöke, Jörg Neubauer egyelőre cáfolta a váltás tényét, elmondása szerint egy klubbal sem folytat tárgyalásokat Metzelder ügyében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik