José Antonio Reyes újabb négy évre a Real Madrid játékosa

Vágólapra másolva!
2007.07.28. 12:27
A Marca című spanyol lap szerint az angol Arsenal és a spanyol Real Madrid még pénteken megegyezett egymással José Antonio Reyes átigazolásáról. A hír a hét elején, hétfőn vagy kedden lesz hivatalosan is megerősítve. A királyiak kerete másik két olyan játékossal, Arjen Robbennel és Royston Drentével is megerősödött, akikkel kapcsolatban az elmúlt napokban, hetekben többször is egyeztetett a madridi klubvezetés.
Reyes négy évre kötelezte el magát Madridban
Reuters
Reyes négy évre kötelezte el magát Madridban
Reyes négy évre kötelezte el magát Madridban
Reuters
Reyes négy évre kötelezte el magát Madridban

Reyes a 2006-2007-s idényben már a Real Madrid kötelékébe tartozott, így számára minden ismert lesz a királyiaknál. Az Arsenal korábbi meghatározó alakja kisebb meglepetésre tavaly nyáron hagyta el a londoniakat, akik a spanyoloktól Julio Baptistát kapták érte cserébe.

Reyes a szezon során többször is kisebb, peches sérüléseket szenvedett, nem tudott a csapat alapembere lenni, képességeitől is jócskán elmaradt. A bajnoki aranyérem megszerzésében mégis döntő érdemei vannak, hiszen az utolsó fordulóban, a Mallorca ellen 0-1 után végül 3-1-re megnyert összecsapáson két gólt szerzett.

Bár a Schuster-csapat már Ausztriába készül és le is játszotta első felkészülési összecsapását, Reyes szűkebb hazájában, Sevillában várta sorsa alakulását. Ami esetében biztos volt, hogy Arséne Wengerrel ellentétben a német szakember számítana rá.

Így már csak az volt a kérdéses, némi alkudozás után mekkora összegnél csapnak egymás tenyerébe a felek. Ez végül 9,2 millió eurónál történt meg. Az egészségesen igencsak lendületes szélső négyéves szerződést írt alá a Real Madriddal.

Mindeközben lezárulni látszik másik két folyamatban lévő madridi átigazolás. Ugyancsak spanyol lapinformációk szerint Robben és Drenthe is madridi játékosnak tekinthető, a két holland légióst szerdán, legkésőbb csütörtökön mutatják be új állomáshelyükön. Az érintett klubok megegyeztek az összegekben, de a pontot még nem tették ki az átigazolások végére.

A Reyeshez hasonlóan leginkább szélsőt játszó Robben a Chelsea-től érkezik Madridba, érte végül 30 millió eurót kell fizetniük a spanyoloknak. Az összeg azért érdekes, mert korábban, ugyancsak spanyol források 23 millió említettek az angolok által kért és mindössze 17 milliót a Real által felajánlott oldalon.

A Roberto Carlos utódjának kinézett Drenthe közel 10 millió euróba került, a Real ennyivel gazdagította a holland Feyenoord számláját.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik