Ifjabb Tóth kiesett az IRC-futamon, de szombaton folytatja

Vágólapra másolva!
2008.05.09. 17:42
Pechesen kezdődött az IRC-sorozat portugál futama az ifjabb Tóth János, Tagai Róbert kettős számára: az első kört a ráhangolódásra szánta a páros, a másodikig (ahol megmutathatta volna, hogy valójában mit tud) azonban már nem jutott el. A második gyorsasági szakaszon ugyanis generátorproblémák miatt a pálya szélére kényszerült. A csapat úgy döntött: a szuperrali szabályt kihasználva szombaton folytatja a küzdelmet.

Az ifjabb Tóth János, Tagai Róbert kettős a 30. helyről rajtolva a 18. időeredményt autózta az portugál viadal pénteki első szakaszán, utána azonban gondjai támadtak.

- Az első szakaszon simán átjöttünk, persze, volt benne hiba jócskán, de ez normális, hiszen minden pályán csak kétszer lehetett végigmenni – mondta a Peugeot 207 S2000 magyar pilótája. – Arra pont jó volt, hogy bemelegedjünk. Ennél tovább azonban sajnos nem jutottunk, mivel a második szakasz második kilométerénél a töltésjelző lámpa azt jelezte, hogy nincs töltés. Nem álltunk meg rögtön, de sajnos az autó nem bírta ki a szakasz végéig, körülbelül a közepénél megállt, és attól kezdve már nem volt hajlandó mozdulni, hiszen az összes áram elment. Utóbb kiderült, egy kábel szakadt le, valószínűleg a rázkódás miatt, hiszen abból volt bőven ezen a napon.

A szervizcsapat este rendbe hozza a Peugeot 207-est, és mivel fontosak a versenykilométerek, Tóthék nekivágnak a zárónapi hat gyorsasági szakasznak A pilóta elmondta, mindez azért fontos, mert legalább lesz még a kezében jó néhány plusz versenykilométer a jövő hónapban esedékes belga IRC-viadal előtt.

A portugál IRC-futamon öt szakasz után az olasz Luca Rossetti vezet 0.7 másodperccel (!) a belga Francois Duval, és 2.8 másodperccel a francia Nicolas Vouilloz előtt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik