Ifj. Tóth János navigátort vált, ezentúl Tagai Róbert segíti

Vágólapra másolva!
2007.09.04. 18:11
Ifjabb Tóth János új navigátorral indul a szeptember végén esedékes San Remó-i IRC-viadalon – a „kiválasztott” nem más, mint Tagai Róbert, aki a hazai bajnokságon és a Dakar-ralin is szerzett már tapasztalatokat bőven.
"Janika" navigátort váltott
"Janika" navigátort váltott
"Janika" navigátort váltott
"Janika" navigátort váltott

A hétszeres abszolút bajnok az utóbbi három évben Bahor Beával autózott (vele szerzett abszolút bajnoki címet 2005-ben), a navigátorhölgy azonban munkahelyi elfoglaltságai miatt már nem tudja vállalni az egyhetes külföldi tartózkodást (esetenként annál is többet) versenyenként.

„Tiszteletben tartom Bea döntését, köszönöm neki az eddigi segítséget, szerintem nagy szép éveink voltak együtt.”

Arról, hogy mennyire lesz nehéz megszokni a közös versenyzést, Janika optimistán nyilatkozott. Azt mondta, neki a maga részéről nincsenek különleges igényei, az itinere egyszerű, úgyhogy valószínűleg néhány gyorsasági szakasz alatt összerázódnak Tagaival.

„Robi rutinos navigátor és nem különösebben ideges típus. Ahhoz mindenesetre elég nyugodt, hogy engem kezeljen. Tudja, bennem elég erős versenydrukk van, mindig meg akarok felelni, emiatt egy kicsit jobban izgulok a kelleténél. Nem nagy dolog ez, ha minden rendben van az autóban és tudom, hogy jól felkészültünk, akkor csökken az idegességem is. Ráadásul mindez az első gyorsaságiig tart, utána már nincs ilyen gond” – mondta Janika.

Tagai Róbert már megnézett néhány belső kamerás felvételt, amelyekből kiderült, hogy míg a testvére, Tamás kanyarerősséget diktál, addig Janika sebességi fokozatot. Vagyis míg egy visszafordító Tagainál „jobb hat”, addig Janikánál „jobb egy”...

„Nézegettem San Remó-i videókat, és állítom, hogy vb-szintű lesz ez a verseny – mondta Tagai Róbert. – Nem lesz könnyű például az a gyorsasági, amely éjjel tizenegy órakor indul, tehát vaksötétben, és negyvennégy kilométer hosszú... Ez azonban engem csak még inkább feldob, pedig már annak is nagyon örültem, hogy Janika rám gondolt.”

Az újdonsült páros versenykörülmények között szeptember 27–29-én mutatkozik be a San Remó-i IRC-futamon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik