Mourinho-pedagógia a gyakorlatban: Balotelli visszakerült az ifikhez

Vágólapra másolva!
2008.12.05. 16:34
Kemény döntés, pedagógiai alapon: José Mourinho, az Internazionale vezetőedzője kihagyta a Lazio elleni idegenbeli rangadóra készülő keretéből Mario Balotellit, ráadásul a fiatal csatárt ideiglenesen vissza is irányította a Primavera-csapatba. Adriano sem lesz kerettag, a szezonban eddig gyengén teljesítő Ricardo Quaresma viszont igen.
Kemény lecke: Mario Balotelli Mourinho döntése után az ifikkel készül
Fotó: Imago
Kemény lecke: Mario Balotelli Mourinho döntése után az ifikkel készül
Kemény lecke: Mario Balotelli Mourinho döntése után az ifikkel készül
Fotó: Imago
Kemény lecke: Mario Balotelli Mourinho döntése után az ifikkel készül

Elégedetlen Mario Balotelli edzéseken és mérkőzéseken nyújtott teljesítményével José Mourinho, az Internazionale labdarúgócsapatának trénere, és pedagógiai célzattal az ifibe küldte vissza a tehetséges csatárt.

Balotelli így a Lazio elleni római rangadó helyett a Treviso ificsapata ellen készülhet a Primaverában. És hogy mi az oka a mellőzésnek?

„Örülök, hogy nem csak én, hanem rutinos játékosaim, Javier Zanetti és Hernán Crespo is úgy gondolják, a tehetség önmagában nem elég az érvényesüléshez. Nagyon szeretem Mario játékát, de ki akarom hozni belőle a legjobbat. Nem elég tőle az átlagos teljesítmény, nem lehet belőle átlagos játékos – ennél sokkal többre hivatott” – nyilatkozta Mourinho.

„Még csak tizennyolc éves, és ilyen korban jót tesz a játékosoknak egy-két lecke. Remélem, helyesen fogja fel. Nem választottam be a kerettagok közé, a Primavera-csapattal játszik a hétvégén. Ebből megtanulja, mi a különbség az ifibajnokság szintje és a Serie A között” – indokolta döntését.

Mourinho olasz sajtóértesülések szerint rendkívül elégedetlen volt a fiatal támadó hozzáállásával és edzéseken mutatott teljesítményével.

A Lazio elleni rangadón nem lesz kerettag a betegségéből lábadozó, több edzést mulasztó Adriano sem, viszont a csapatba kerülhet az idény során rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó Ricardo Quaresma.

„Quaresma nagyon jól mozgott a héten az edzéseken, hozzáállásával is elégedett vagyok, így bekerült a keretbe” – mondta a portugál szakember.

Mourinhónak lassan már minden csatárával volt konfliktusa a 2008–09-es szezonban: először a BL-keretből kimaradó Hernán Crespo elégedetlenkedett, aztán Adriano került „parkolópályára”, és a kevés lehetőséget kapó Júlio Cruz is összezördült a trénerrel – kérdés, Balotelli hogyan reagál az ideiglenes száműzetésre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik