Férfi ökölvívó-vb: Kovács Pál az olimpiai bajnok kubai ellen búcsúzott

L. P. I.L. P. I.
Vágólapra másolva!
2023.05.09. 13:35
null
Kovács Pál (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Kiss Annamarie)
Két magyar maradt keddre, közülük a 80 kilós Kovács Pálnak túl nagy falat volt Rio és Tokió aranyérmese, Arlen López.

 

A győzelem napja túl sok győzelemmel nem kecsegtetett a magyar válogatottnak Taskentben, hiszen az 54 kilós Szaka István és az 57 kilós Veres Roland után a két, még versenyben lévő magyar, Akilov Pilip és Kovács Pál is kifogta súlycsoportja első kiemeltjét – azaz héttagú csapatunkból négyen is. (Eleve egyedül Kovács Richárd kapott ki nem kiemelt bunyóstól.)

A 80 kilós Kovácsnak egyenesen Rio és Tokió olimpiai bajnoka, a verhetetlennek hirdetett kubai Arlen López jutott, aki gyorsan érvényre juttatta a papírformát, hiszen az első pillanattól kezdve, takaréklángon bokszolva is uralta a meccset. Kovács minden ereje arra ment el, hogy tompítsa a keményen és pontosan ütő kubai próbálkozásait, de ez csak annyira sikerült neki, hogy végigment a mérkőzés, a pontozók szórták a 10:8-as meneteket is, az egyértelműen az aranyért Taskentbe érkező Arlen López egyhangú győzelméhez nem fért kétség.

Akilov Pilip délután lép szorítóba az olasz Salvatore Cavallaro ellen.

Szerdán már minden meccsen a dobogóért bokszolnak, hogy aztán a csütörtöki szünnapot követően péntektől vasárnapig eldőljön, ki milyen érmet vihet haza. Onnantól pedig a júliusi Európai Játékok áll majd a fókuszban, ha már egyszer a világbajnokság a nemzetközi szövetség (IBA) és a NOB kibékíthetetlen viszonya miatt nem adhatott párizsi kvótákat.

22. FÉRFI ÖKÖLVÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, TASKENT
NYOLCADDÖNTŐ
80 kg: López (kubai)–Kovács Pál p. gy.
Később
75 kg: Akilov Pilip–Cavallaro (olasz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik