Férfi ökölvívó-vb: Pilipec a világbajnok ellen búcsúzott

L. P. I.L. P. I.
Vágólapra másolva!
2023.05.06. 13:34
null
Pilipec Makszim (Fotó: MÖSZ/Facebook)
Az ukránból lett magyar nagyváltósúlyú a súlycsoport japán címvédőjétől kapott ki Taskentben.

 

Mostantól kevés magyar lesz esélyes a taskenti vb-n, sűrűsödik a mezőny, nehezednek az ellenfelek – és így volt ezzel a 71 kg-os Pilipec Makszim is.

Honosított bunyósunkra kemény feladat várt a nyolcaddöntőbe jutásért, a japán Okazava Szevon (teljes nevén O. Sz. Qiuncy Mensah – aki külsejében sem tagadhatná le afrikai édesanyját), az előző világbajnokság váltósúlyú győztese, aki hazai ringben, a tokiói olimpián is igencsak megszorongatta a későbbi bajnok kubai Roniel Iglesiast. Az Ukrajnából érkező Pilipec – nem csupán Makszim Szerhijovics is – igazán bátran odatette magát, az első menet végén 3:2-re állt csak rosszabbul, jelezve, hogy nem minden pontozó esett hanyatt a japán múltjától. Más kérdés, hogy a folytatás a balkezes címvédőé volt, aki egy kis nagyképűségért sem ment a szomszédba, és végül megérdemelten jutott a nyolcaddöntőbe, de minden pontozónál a létező legkisebb különbséggel. Pilipecet érdemes volt honosítani, vitán felül ott a helye a nemzetközi mezőny első felében.

Vasárnap magyar idő szerint kora délután 57 kg-ban már a nyolc közé jutásért bokszol Veres Roland az előző vb-n ezüstérmes kazah Szerik Temirzsanov ellen, majd végre bemutatkozik az első fordulóban erőnyerő Akilov Pilip is, de ő még csak a 16 közé jutásért. Rajtuk kívül a mieink közül még Szaka István (54 kg) és Kovács Pál (80 kg) van versenyben.

22. FÉRFI-VILÁGBAJNOKSÁG, TASKENT
A 16 közé jutásért. 71 kg:
Okazava (japán)–Pilipec Makszim p. gy.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik