Ökölvívás: Nem veszítettem el a meccset – Canelo

Vágólapra másolva!
2022.05.09. 16:56
null
Canelo úgy véli, nem vesztette el a Bivol elleni mérkőzést (Fotó: AFP)
Mint ismert, Dmitrij Bivol (20–0–0), a WBA (Bokszvilágszövetség) félnehézsúlyú világbajnoka meglepetésre legyőzte a profi ökölvívás jelenlegi legjobbjának tartott mexikói Saúl „Canelo” Álvarezt (57–2–2), ezzel a kirgiz származású öklöző megvédte címét. Az összecsapást követően mindkét harcos elmondta, hogy meglepődött az eredményen.

 

„Azért eléggé meglepődtem, amikor meghallottam, hogy 115–113 a vége. Arra gondoltam, hogy én vagyok a vesztes. Abban biztos voltam, hogy megvertem Canelót, de a hivatalos győzelem más kérdés, és minden eléggé ellenem szólt. Végül Eddie Hearn promóter odajött hozzám, és széles mosollyal gratulált, de azért nem vitte túlzásba” – mondta Dmitrij Bivol az eredményhirdetésről.

A veretlen kirgiz származású bokszoló helyi idő szerint szombat éjjel, Las Vegasban okos és fegyelmezett bunyóval múlta felül a súlycsoportoktól független rangsor (P4P) listavezetőjét, Saúl Álvarezt.

A sikeres ütésszámok tekintetében Bivol 152-szer talált, míg Canelo a 12 menetes mérkőzései közül az eddigi legkevesebb eredményes ütését (84) vitte be. Összehasonlításképp: Álvarez legutóbbi veresége alkalmával, Floyd Mayweather ellen 117 sikeres ütést vitt be.

A STATISZTIKA


A mexikóinak több szakportál szerint maximum 3-4 menetet lehetett odaítélni, ehhez képest a pontozóbírók kiegyenlítettnek ítélték a meccset, az utolsó menet döntött náluk: 115–113-ra mindhárman Bivolt hozták ki győztesnek.

A PONTSZÁMOK


Álvarez az összecsapás után, a szorítóban elismerte ugyan a vereségét, de később, a sajtótájékoztatón már győzelemről beszélt:

„Köszönöm, remekül érzem magam, és nem akarok magyarázkodni. Annál is inkább, mert úgy gondolom, hogy nem veszítettem el a mérkőzést. Négy-öt menet lehet, hogy elment, de az biztos, hogy nem maradtam alul.”

A TELJES MÉRKŐZÉST IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

(profiboksz.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik