„Erdei az ökölvívás leginkább semmibe vett veretlen bajnoka”

Vágólapra másolva!
2009.05.11. 13:45
A szombat esti Chad Dawson–Antonio Tarver félnehézsúlyú címmeccs előtt Erdei Zsoltról beszélt Jim Lampley, az HBO kommentátora, aki híres arról, hogy pár szóban is tökéletes „jellemzést” ad a bokszolókról, azok pályafutásáról. A szakember kijelentette, alighanem Erdei az ökölvívás történetének leginkább semmibe vett veretlen világbajnoka.
Erdei Zsolt (jobbra), a „semmibe vett veretlen bajnok”
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Erdei Zsolt (jobbra), a „semmibe vett veretlen bajnok”
Erdei Zsolt (jobbra), a „semmibe vett veretlen bajnok”
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Erdei Zsolt (jobbra), a „semmibe vett veretlen bajnok”

BIZTOSAN NEM LESZ ÚJABB ERDEI–GARAY MECCS

Eldőlt, hogy június 20-án az argentínai Sunchalesben védi meg címét Hugo Hernán Garay, a WBA (Bokszvilágszövetség) félnehézsúlyú világbajnoka – jelentette be tegnap menedzsere, Osvaldo Rivero. A dél-amerikai bunyós szabadon választott címvédés előtt áll, így a WBA éppen aktuális ranglistájának első tizenöt helyezettjéből mazsolázhatnak majd „Pigu” mérkőzésszervezői. Az argentin sajtó kiemeli, hogy Garayra címegyesítés várt volna Erdei Zsolt ellenében (aki már kétszer legyőzte az argentint), de a magyar világbajnok képviselői nem jutottak dűlőre Riveróval, ezért döntöttek a nyári szabadon választott címvédés mellett.
A Las Vegas-i Dawson–Tarver összecsapás előtt a félnehézsúly jelenlegi helyzetéről esett szó, melynek kapcsán Jim Lampley a következőket mondta Madárról:

„Itt van Erdei Zsolt, aki egészen hosszú ideje őrzi a címét. 30–0-s mérlegével a sport történetében valószínűleg ő a legkevésbé tisztelt és a leginkább semmibe vett hosszú ideje veretlen világbajnok.”

Lampleyvel egy másik amerikai szakértő, Michael David Smith is egyetértett.

„A WBO világbajnoka teljesen ismeretlen az Egyesült Államokban, bár a Ring Magazine több mint öt éve a legjobb tíz bokszoló között tartja nyilván. Ha megjelent volna az említett Tarver–Dawson gálán, valószínűleg anélkül kellett volna végigsétálnia a Hard Rock Hotelben, hogy bárki is autogramot kért volna tőle.”

„A legnagyobb győzelme a Hugo Garay elleni 2005-ös megosztott pontozásos siker, de a mutatója nagyon sovány, így Lampleynek igaza van: Erdei egy olyan veretlen bajnok, akit könnyű semmibe venni” – írta a Dawson győzelmével befejeződő meccs után az amerikai Michael David Smith.


www.profiboksz.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik