?>
MotoGP: megvan az idei nyolcadik győztes, Álex Rinsnek hívják

Ez megint milyen verseny volt? De tényleg. Nem lehet nem imádni a 2020-as szezont, koronavírus ide vagy oda. Hogy a MotoGP-kategória világbajnoki éllovasa még pontot se szerez? Új pilóta az összetett élén? Igen, ez is az Aragóniai Nagydíjon történt. Ahogy az is, hogy Álex Márquez végérvényesen befogta a kritikusok száját.

MotoGP: Rossi a jövő héten sem áll rajthoz, csapata nem helyettesíti

A Monster Yamaha MotoGP csapat vasárnap reggel hivatalosan is megerősítette, amire már számítani lehetett, hogy a koronavírust elkapó Valentino Rossi a jövő heti Teruel Nagydíjon sem áll rajthoz, és helyettesíteni sem fogják.

MotoGP: versenyben és háborúban tényleg nincs barátság

Az Aragóniai Nagydíj időmérője nem csak nyomokban tartalmazott feszültséget. Az Espargaró testvérek Álex Márquez miatt reklamálnak, a Ducatinál pedig a gyári csapatban puskaporos a helyzet a két barát, Andrea Dovizioso és Danilo Petrucci között.

MotoGP: hatalmasat esett, de Quartararo az aragóniai pole-ban

Fabio Quartararo az utóbbi hetekben sokszor emlegette, hogy nem akar felesleges kockázatot vállalni, ha nem muszáj, többek között ezért is hagyta ki a portimaói pályaismerkedős tesztet a múlt héten. Hogy a ma reggeli hidegben miért kellett feszegetnie a határokat, azt egyelőre nem tudni, de hatalmas bukás lett a vége. Délután aztán a padlóról felállva a pole-ig jutott.

MotoGP: új menetrend a reggeli hideg miatt, újabb versenyző karanténban

Valentino Rossi után legjobb barátjáról, jobbkezéről, Uccio Salucciról is kiderült, hogy Covid–19-fertőzött. Ráadásul újabb versenyző került a koronavírus közelébe, ami miatt az Aragóniai Nagydíjat már biztosan ki kell hagynia. Közben a reggeli hideg, amitől már csütörtökön rettegtek a versenyzők a szél mellett (péntekre az szerencsére csillapodott), csúszást és többszöri programváltozást eredményezett.

MotoGP: Valentino Rossi elkapta a koronavírust – tünetei is vannak

Este háromnegyed hatkor lemondták Valentino Rossi csütörtöki sajtótájékoztatóját, amely öt perccel később lett volna esedékes. Mivel egy órával később sem jött információ az új időpontról, kezdett gyanús lenni a helyzet, és sajnos nem sokkal hét óra előtt előbb a Doctor Instagram-oldalán, majd a csapat sajtóközleményében is megerősítették, hogy Rossi második koronavírustesztje is pozitív lett, így nem vehet részt a hétvégi Aragóniai Nagydíjon.

MotoGP: Danilo Petrucci nyerte a váratlan esős versenyt

Pont olyan váratlan és drámai volt a MotoGP-sek mai Francia Nagydíja, mint amilyen az egész 2020-as év és szezon. Három perccel a felvezető kör előtt esni kezdett az eső, így elhalasztották a rajtot. A cseppekből zivatar lett, ami eléggé feláztatta a pályát ahhoz, hogy esős versenynek nyilvánítsák a futamot. És ez még csak a meglepetések és váratlan történések kezdete volt.

MotoGP: Rossi nem indít csapatot a MotoGP-ben jövőre

A megszokottnál egy órával korábban, 13.00-kor rajtol a királykategória Francia Nagydíja, melynek egyik legnagyobb esélyese Fabio Quartararo, az első francia versenyző a sportág 72 éves történetében, aki úgy érkezett hazai futamára, hogy vezeti a premier kategória világbajnokságát.

MotoGP: Quartararo fontos pole-t szerzett, Mir a mezőny második felében

Hogy a hazai pálya adta extra motiváció, vagy csak a jókor időzített kockáztatás eredménye, azt nem tudni (gyanítjuk, hogy az utóbbi), mindenesetre Fabio Quartararo megnyerte a Francia Nagydíj időmérőjét, miközben egyik legnagyobb ellenfele a bajnokságban eddigi legrosszabb szombati eredményét könyvelhette el.

MotoGP: Marini bajnoki esélyei elszálltak?

Hét hét alatt hat verseny. Ez vár a versenyzőkre a gyorsaságimotoros-világbajnokság utolsó szakaszában, és bizony nem a legkönnyebb körülmények között. Az ősz ugyanis kegyetlenül lecsapott Európára, bár tény, hogy a MotoGP-sek még mindig szerencsésebbek voltak pénteken Le Mans-ban, mint az F1-esek a Nürnburgringen. Eső és hideg azért az előbbi helyszínen is volt, meg jó sok bukás, egész pontosan 38.

MotoGP: végre döntött a Ducati a 2021-es pilótafelállásáról

Volt, akiről már hónapok óta tudni lehetett, volt, akivel csak Misanóban írtak alá, és volt, akinek csak szóbeli megállapodása volt – egészen mostanáig. Végre hivatalosan is bejelentették, hogy Francesco Bagnaia a gyári csapatban folytatja Jack Miller csapattársaként, a Pramac Racingnél pedig Jorge Martin és Johann Zarco veszi át a helyüket.

MotoGP: Quartararo nyerte a túlélőversenyt, Rossi a kavicságyban végezte

Ahogy azt mindenki megjósolta, a túlélés versenye volt a mai Katalán Nagydíj a MotoGP-ben. Nem gyakran látunk olyat, hogy a pilóták két másodperccel köröznek lassabban a futam végén, mint az első körökben. „Mintha tojásokon lépkedtek volna”, mondta a győztes csapatfőnöke, Wilco Zeelenberg.

MotoGP: a túlélés versenye jön, Rossi a kirúgásáról beszélt

Éjjel eső áztatta a barcelonai pálya környékét, és ha valami, akkor ez nem hiányzott a pilótáknak, akik egyébként is szenvednek az alacsonyabb tapadású pályán és a 20 fokkal melegebb körülményekre kitalált gumikon. Az első nap szeles időjárása szombat délután is visszatért, igaz, feleakkora erősséggel, de sokaknak ez is nehézséget okozott.

MotoGP: Morbidelli élete első pole-ja, a yamahások ma elvitték a show-t

Jó napot választott a Petronas csapat és Valentino Rossi a 2021-es szerződés aláírására és bejelentésére, hiszen az érintettek elfoglalták az első sort a holnapi Katalán Nagydíjra. Franco Morbidelli MotoGP-s karrierje során először rajtolhat az élről.

MotoGP: a „nagy” bejelentés, Rossi 2021-ben is folytatja

Jó ideig húzódtak a tárgyalások Valentino Rossi kapcsán, ami nem csoda, ha belegondolunk, hogy a világ egyik legértékesebb sportolójának jövőjéről van szó. Technikai háttér, csapatfelállás, költségek, kereskedelmi és marketing jogok, bevételelosztás, csak néhány azon részletek közül, amit a három félnek (versenyző, gyár, csapat) tisztáznia kellett.

MotoGP: 19(!) bukás a reggeli szabadedzéseken – videók

Ugyan a hatalmas szél alábbhagyott, de a hőmérők higanyszála nem nagyon akar feljebb csúszni még a spanyolországi pályán Montmelóban sem, nem messze Barcelonától. Ma reggel több bukást láthattunk a három kategóriában, mint tegnap összesen.

MotoGP: hasztalan edzésnap, újabb koronavírus-fertőzött

A misanói pályához képest sokkolóan csúszós aszfalt és a hatalmas szél szinte értelmetlenné, de mindenképpen nagyon nehézzé tette a pilóták életét pénteken Barcelonában. Cal Crutchlow két újabb PCR-teszten is átesett, miután újabb LCR Hondá-s csapattagról derült ki, hogy elkapta a koronavírust.

MotoGP: „Más csizmájában fogok ma motorozni”

Átfordul az idény második felébe a gyorsaságimotoros-világbajnokság, azaz a 8. futam következik a 14-ből a MotoGP-kategóriának, míg a 9. a 15-ből a Moto2-nek és Moto3-nak, amelyek Katarban is versenyeztek.„Most kezdődik a bajnokság” – mondta több pilóta is, hiszen csupán 4 pont választja el az első négy helyezettet az összetettben és heten vannak 21 ponton belül. Ahogy az év mondása tartja, ezt a bajnokságot senki sem akarja megnyerni. Vagy éppen mindenki meg akarja…

MotoGP: az NSO munkatársa feltüzelte Vinalest – videó

Maverick Vinales nagy reményekkel érkezett a Yamaha gyári csapatához 2017-ben, és az első futamokon még úgy is tűnt, hogy egy igazi tündérmese vette kezdetét. De a rózsaszín köd hamar felszállt, s a spanyol három éve ugyanazokkal a gondokkal küzd. A szakemberek (kivéve persze saját csapatát) és az újságírók már elkezdtek lemondani róla, mondván, ő is csak egy egykörös menő, a téli tesztek bajnoka.

MotoGP: nem az elsőt nyerte, de ismét új győztes 2020-ban

A MotoGP-hullámvasút maximális sebességgel robog tovább, továbbra is minden verseny ezernyi meglepetést és csavart tartogat. Az egész futam alatt biztos volt (már amennyire bármit is biztosnak lehet venni...), hogy új győztes iratkozik fel az idei listára, a kérdés csak az volt, hogy az illető először éli-e át ezt az élményt vagy sem.