MotoGP: az eső elmaradt, nem úgy Márquez újabb győzelme

A címvédő spanyol Marc Márquez nyerte a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriája, a MotoGP vasárnapi versenyét a Francia Nagydíjon.

MotoGP: Márquez bukás ellenére is első, Rossi ismét nagyot mentett

Ahogy az már sokszor előfordult, az időjárás ismét felborzolta a kedélyeket a gyorsaságimotoros-világbajnokság ötödik hétvégéjének, a Francia Nagydíjnak a szombatján. Ez szinte mindenkit megzavart, de a végeredmény mégsem annyira lett meglepő.

MotoGP: Márquez ismét meghazudtolta a fizikát – erre már nincsenek szavak

Eseményekben és izgalmakban nem volt hiány a Francia Nagydíj első edzésnapján. 33 bukás, néhány mentés, elhagyott lánc, körrekord – hogy csak a címszavakat említsük.

MotoGP: veszélyben Jorge Lorenzo jövő évi szerződése?

Kilenc pont választja csak el egymástól a négy legjobb pilótát négy futam után a MotoGP-világbajnokságban. Első olvasatra ez nagyon szoros bajnokságot sugall, ám az igazsághoz tartozik, hogy ha Marc Márquez nem bukik egyik legeredményesebb pályáján, Austinban, akkor már most nagyon más lenne a képlet, és nem csupán egy pont lenne az előnye Álex Rins előtt. De az életben és a sportban sincsen „ha”, nekünk, nézőknek pedig sokkal izgalmasabb ez így.

MotoGP: Nem érdekel, hogy mit mondanak rólam – Márquez

Drámai pillanatokban ugyan nem volt hiány a vasárnapi Spanyol Nagydíjon, de a MotoGP alatt azért nem rágtuk tövig a körmüket azon izgulva, hogy ki nyeri meg a futamot, amely Marc Márquez elképzelése szerint alakult. Austini hibája után a regnáló bajnok visszavette a vezetést az összetettben, és úgy tűnik, nemcsak jó formában van, magabiztosabb is, mint valaha. Ezt az ellenfelek is érzékelik, persze Marc meg is tesz mindent, hogy ez így legyen.

MotoGP: Marc Márquez rajt-cél győzelmet aratott

Nem sok esélyt adott a vetélytársaknak Marc Márquez a gyorsaságimotoros-világbajnokság jerezi Spanyol Nagydíján, a hazaiak kedvence a rajtnál élre állva simán győzött Álex Rins és Maverick Vinales előtt a MotoGP-ben. Moto2-ben az olasz Lorenzo Baldassarri, Moto3-ban a honfitárs Niccolo Antonelli lett az első.

MotoGP: Marc Márquez 2013-as rekordja már a múlté

Legalábbis, ami a legfiatalabb „polemant” (rajtelsőt) illeti a királykategóriában. A regnáló (egyébként hétszeres) világbajnok Marc Márquez 2013-ban Austinban vette el a rekordot Freddie Spencertől 20 évesen és 62 naposan harmincegy évet követően. Tette mindezt egy gyári motoron, köszönhetően annak, hogy a Dorna a spanyol karrierjét elősegítve eltörölte az akkor még fennálló szabályt, miszerint kategóriaújoncként nem lehetett egyből gyári alakulathoz szerződni.

MotoGP: Lorenzo Sennához hasonlította Valentino Rossit

Ayrton Senna halálának 25 éves évfordulója után egy nappal, a jerezi MotoGP-futam felvezető napján, az nso.hu helyszíni riportere arra volt kíváncsi, hogy a kétkerekű motorsport csúcsának mostani élmenői hogyan emlékeznek a Formula-1 és a motorsportok egyik legnagyobb ikonjára.

MotoGP: felgyorsulnak az események, Európába érkezik a mezőny

Felgyorsulnak az események a gyorsaságimotoros-világbajnokság háza táján. Az elmúlt nyolc hétben három futamot rendeztek, míg a következő tíz hétben hat verseny vár a sorozat résztvevőire, amíg elérkezünk a júliusi nyári szünethez.

MotoGP: nyert, s összetettben vezet Márquez magyar felfedezettje

A hétvégén futamot nyert a nyílt nemzetközi spanyol gyorsaságimotoros utánpótlás-bajnokság 250 köbcentis kategóriájában Kovács Zoltán, a hétszeres világbajnok Marc Márquez magyar felfedezettje, aki így az összetett pontversenyben is az élen áll.

MotoGP: dráma Austinban! Márquez bukott, Rins megszerezte első győzelmét

Utólag álszentségnek tűnhet ilyet leírni, de valahogy benne volt a levegőben, hogy Marc Márquez nem marad Austin és Amerika királya. Túl nagy volt már a nyomás és az elvárás, amit a spanyol természetesen próbált lerázni magáról, de érezni lehetett, hogy ha nem lesz meg a győzelem, az nagyon-nagyon fog fájni, és nem csak a pontok és a bajnokság miatt.

MotoGP: a munka fele elvégezve, Márquez indulhat az élről

Az égiek megkegyelmeztek a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnyének, így a törölt harmadik szabadedzések után végre pályára gurulhattak a versenyzők az időmérőre.

MotoGP: törölték az összes kategória szombati szabadedzését

Mint beszámoltunk róla, tegnap óta esővel riogatták az Amerikai Nagydíj helyszínét a mai napra. Nos, a meteorológusok nem tévedtek, megérkezett az égi áldás Austinba, olyannyira, hogy borult is a szombati program.

MotoGP: visszavonultatták Nicky Hayden rajtszámát

A hétvége nagy kérdése, hogy továbbra is Marc Márquez marad-e az austini pálya cowboya. A spanyolt eddig még senki sem tudta legyőzni ezen a pályán, ami Márquezhez hasonlóan 2013-ban debütált be a MotoGP-ben. Az évek során nyilván állandó téma lett, hogy a regnáló világbajnok milyen jól szerepel az amerikai kontinensen, és ez mára talán némi nyomásként is nehezedik rá. Persze próbálja elbagatellizálni a dolog fontosságát, de biztosan hatalmas érvágás lenne számára, ha valamiért mégsem ő nyerné a futamot vagy akár az időmérőt. De ne szaladjunk előre, a versenyig még hátravan egy edzésnap.

MotoGP: Márquez megölte az argentin bulit – esélyt sem adott a mezőnynek

Jött, látott és győzött. Marc Márquez az időmérő után a versenyen sem hagyott esélyt a többieknek, és győzelemre váltotta fölényes tempóját a gyorsaságimotoros-világbajnokság Argentin Nagydíján. Azért az utolsó körre is maradt némi izgalom, Valentino Rossi és Andrea Dovizioso ekkor jutott csak dűlőre a második helyet illetően. Álex Rins csodás felzárkózást mutatott, a legjobb újonc Fabio Quartararo lett, míg Maverick Vinales és Franco Morbidelli az utolsó körben ütközött.

MotoGP: Márquez visszavette az argentin rajtelsőséget

Visszaállt a rend Termas de Río Hondóban, miután Marc Márquez megszerezte ötödik pole-ját Argentínában (egyedül tavaly nem indulhatott itt az élről, amikor Jack Miller nyerte meg az őrült időmérőt a száradó pályán).

MotoGP: folytatódik a szpoiler-saga Argentínában

Míg a Ducatinál boldogan és elégedetten nyugtázták a FIM Fellebbviteli Bíróságának döntését, addig az óvást benyújtó négy csapat továbbra is köti az ebet a karóhoz, és ki-ki a maga módján ismételgeti vagy éppen bizonygatja a szabályzat és a technikai igazgató munkájának hiányosságait és hibáit.

MotoGP: hivatalos a katari végeredmény, nem illegális a Ducati által használt elem

A Nemzetközi Motorkerékpáros-szövetség (FIM) fellebbviteli bíróságának döntése értelmében véglegessé vált a katari futam végeredménye, azaz Andrea Dovizioso és csapata megtarthatja az idénynyitón szerzett 25 pontot, továbbá azt is kimondták, a kérést, hogy minősítsék illegálisnak a Ducati által használt elemet és tiltsák meg a jövőbeni használatát, visszautasítják. 

MotoGP: óvással végződött az idénynyitó Katari Nagydíj

Andrea Dovizioso és Marc Márquez gyakorlatilag lemásolta a tavalyi befutót a gyorsaságimotoros-világbajnokság idénynyitó Katari Nagydíján. A harmadik helyet kisebb meglepetésre Cal Crutchlow szerezte meg, akinél tényleg működött a verseny okozta adrenalinfröccs, és kevesebb gondot okozott a lába a futamon, mint az edzések során.

MotoGP: Dovizioso nyert, Rossi az 5. a szezonnyitón

A Ducatival versenyző Andrea Dovizioso nyerte meg a MotoGP-idény első futamát a katari Luszailban. A címvédő Marc Márquez csupán 23 ezreddel maradt el az olasztól, míg a harmadik helyen az angol Cat Crutchlow ért célba. Valentino Rossi az ötödik helyet szerezte meg.