MotoGP: Dovizioso műtétje, felépülhet az idény rajtjára

Megműtötték Andrea Dovizioso törött kulcscsontját, és a Ducati csapat tájékoztatása szerint az olasz versenyző várhatóan felépül a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájának idei első futamára.

MotoGP: Andrea Dovizioso megsérült, ma este operálják

Három héttel a MotoGP-szezon kezdete előtt egy krosszversenyen kulcscsonttörést szenvedett Andrea Dovizioso, aki az utóbbi három szezonban Marc Márquez legnagyobb kihívója volt.

Konferencia: a vakcina lehet a sportipar orvossága is

A koronavírus-járvány okozta gazdasági krízis egyik leginkább érintett területe a sport lett, nemzetközi és hazai szinten egyaránt. A sportélet lassan és fokozatosan tér most vissza, az esetek jelentős többségében azonban nézők nélkül. A teljes megoldást a vakcina vagy a gyógyulást biztosító gyógyszer jelentheti.

MotoGP: Danilo Petrucci KTM motoron folytatja – hivatalos

Pol Espargaró közeledése a HRC-hez új helyzet elé állította az osztrák gyárat, hiszen találniuk kellett valakit a tapasztalt spanyol helyére. Danilo Petrucci neve hamar felkerült az esélyesek listájára, olyannyira, hogy az olasz és menedzsere múlt hét szerdán Ausztriába látogatott. A mai napon bejelentették, hogy Petrux valóban a KTM-nél folytatja, azonban annak szatellit alakulatában, a Tech3-nál.

MotoGP: Ragaszkodom hozzá, hogy én avathassam fel a pályát – Talmácsi

2023-ban hazánkba érkezik a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnye: a 65 milliárd forintból felépülő versenypálya a sportvilág érdeklődésének középpontjába helyezi hazánkat és a kelet-magyarországi térséget. A hajdúnánási sajtótájékoztatón az NSO Tv stábja Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, Tiba Istvánnal, a térség országgyűlési képviselőjével, Kósa Lajos országgyűlési képviselővel, Hermann Henrikkel, a Magyar Motorsportszövetség elnökével és gyorsasági motoros világbajnokunkkal, Talmácsi Gáborral beszélgetett.

MotoGP: „Bőgjenek hát a motorok!” – Orbán Viktor gratulált

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Nemzeti Sport Online cikkét megosztva gratulált a hajdúnánási versenypálya építésének bejelentéséhez.

Gyorsasági motor: Hajdúnánáson épül fel a hazai MotoGP-pálya

2023-ban hazánkba érkezik a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnye: a 65 milliárd forintból felépülő versenypálya a sportvilág érdeklődésének középpontjába helyezi hazánkat és a kelet-magyarországi térséget.

MotoGP: itt a legfrissebb versenynaptár!

A folytatás előtt 5 héttel végre kezd végleges formát önteni a 2020-as gyorsaságimotoros-világbajnokság menetrendje.

MotoGP: a koronavírus buborékjában – furcsa világ jön

Alig több mint egy hónap választ már csak el minket a gyorsasági motoros világbajnokság július 19-ére tervezett újraindulásától. Szerdán bejelentették, hogy a mugellói Olasz Nagydíjat sem rendezik meg az idén, azaz egyre közelebb érünk, hogy az első koronavírus utáni naptár elkészüljön. De egyelőre sem a jerezi futamok, sem a naptár további része nem hivatalos még, ezzel párhuzamosan viszont egyre több részlet szivárog ki, hogy milyen is lesz az élet a pályákon és azokon kívül.

MotoGP: törölték az Olasz Nagydíjat is – hivatalos

A gyorsaságimotoros-világbajnokság szervezői törölték az idei naptárból az Olasz Nagydíjat.

MotoGP: a CAS-hoz fordult a doppingoláson kapott Iannone

A nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fellebbezett másfél éves eltiltása ellen Andrea Iannone, akit azért büntetett meg a Nemzetközi Motorsportszövetség (FIM), mert novemberben pozitív lett a doppingtesztje.

MotoGP: csavar, Pol Espargaró lehet Marc Márquez csapattársa

Ha valami őrült szezon már eddig is, az bizony a 2020-as MotoGP-évad, ami még el sem kezdődött. Most itt az újabb bombahír, ami ugyan még nem hivatalos, de egyre több forrás tudni véli, hogy Pol Espargaró az év végén elhagyja a gyári KTM-csapatot és a HRC-nél folytatja, Marc Márquez csapattársaként. És ha mindez tényleg igaz, annak nagyon súlyos következményei lehetnek még.

Gyász: elhunyt az olaszok 9-szeres bajnok gyorsasági motorosa

Kilencvenéves korában elhunyt Carlo Ubbiali, aki az alacsonyabb kategóriákban összesen kilencszer nyerte meg a gyorsaságimotoros-világbajnokságot.

MotoGP: Lorenzo dobogóval tért vissza – legalábbis virtuálisan

Miközben vasárnap a valóságban a pilótáknak Mugellóban kellett volna húzniuk a gázt, továbbra is be kellett érnünk némi virtuális izgalommal. A legutóbbi helyszín éppen Silverstone volt, amiről néhány nappal korábban vált biztossá, hogy a koronavírus-járvány miatt az idén nem lesz lehetséges futamot rendezni, azaz nem láthatunk Brit Nagydíjat.

MotoGP: Brit és Ausztrál Nagydíj sem lesz idén

Ezzel hatra nőtt azon futamok száma, melyeket az idén biztosan nem rendeznek már meg a koronavírus-világjárvány és annak hatásai miatt. Korábban a katari (MotoGP), asseni, német és a finn fordulókat törölték már, de várhatóan a sornak továbbra sincs vége.

MotoGP: ismét ausztrál pilóta a gyári Ducati csapatnál

Bár a királykategória első 2020-as futamára még csaknem két hónapot várni kell a Covid–19 járványnak köszönhetően – az első verseny a tervek szerint július 19-én, Jerezben lesz –, eközben a pilótapiacon folyamatos a mozgás. Ma egy újabb, egyben igen fontos kérdés végére került pont, az egyik gyári Ducati-ülés 2021-ben már biztosan Jack Milleré.

Virtuális MotoGP: Álex Márquez legyőzte 8-szoros világbajnok bátyját

Az eddigi legizgalmasabb versenyt hozta a virtuális MotoGP-futamok negyedik felvonása, a 9 körös misanói összecsapás, ami után a finom beszólogatások sem maradtak el.

Pillantás a magyar autó- és motorsport jövőjébe – interjú Palkovics Lászlóval

Megújul a Hungaroring, felépül a MotoGP-pálya, ideális esetben tíz éven belül lehet versenyzőnk az F1-ben és a motorsport csúcssorozatában is. Ezenkívül az utánpótlásképzésre, illetve a versenymérnökképzésre épít az autó-motor sport stratégia és a kormánybiztos, Palkovics László.

MotoGP: három futamot is töröltek – hivatalos

A korábbi, futamhalasztásokról szóló hírekkel szemben a MotoGP-sorozat szervezői ma bejelentették, hogy három versenyhétvégét, a Német, a Holland és a Finn Nagydíjat is törölték.