MotoGP: Johann Zarco karrierje során először győzött

Vágólapra másolva!
2023.10.21. 10:06
null
Johann Zarco karrierje első futamgyőzelmét érte el (Fotó: Getty Images)
A Ducatival versenyző francia Johann Zarco nyerte a MotoGP-futamot a gyorsaságimotoros-világbajnokság Ausztrál Nagydíján szombaton Phillip Islanden.

 

Az első és az ötödik helyezett között csupán egy másodperc volt a különbség a befutónál. Zarco 2017 óta szerepel a MotoGP-ben, és 11 második helyezés után ez volt az első győzelme.

A második a címvédő és a vb-pontversenyben továbbra is élen álló olasz Francesco Bagnaia lett, harmadikként pedig honfitársa, Fabio Di Giannantonio zárt. Az utolsó körig a pontverseny második helyén álló spanyol Jorge Martín haladt az élen, de gumijai elveszítették a tapadásukat, így a dobogóról is lemaradt.

A MotoGP-futamot a várható kedvezőtlen időjárás, az előrejelzett viharos szél és esőzés miatt hozták előre vasárnapról szombatra. A szombatra kiírt 13 körös sprintfutamot vasárnap tervezik lebonyolítani, de csak akkor, ha az időjárás ezt lehetővé teszi.

Moto2-ben és Moto3-ban nem történt változás, ebben a két géposztályban az eredeti programnak megfelelően vasárnap lesz a futam.

MOTOGP, AUSZTRÁL NAGYDÍJ (27 kör, 120,015 km)
1. Johann Zarco (francia, Ducati) 40:39.446 perc
2. Francesco Bagnaia (olasz, Ducati) 0.201 másodperc hátrány
3. Fabio Di Giannantonio (olasz, Ducati) 0.477
A pontverseny állása 16 futam után (még 4 van hátra): 1. Bagnaia 366 pont, 2. Jorge Martín (spanyol, Ducati) 339, 3. Marco Bezzecchi (olasz, Ducati) 293

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik