Edzősors: Ibrahimovic klubja magyar edzőt nevezett ki

Vágólapra másolva!
2023.11.01. 12:51
null
Lőrincz Ábel lett a Hammarby megbízott vezetőedzője az utolsó két bajnokira (Fotó: Hammarby/Twitter)
Magyar szakembert, a korábban a Budapest Honvédnál és a Puskás Akadémiánál is dolgozó Lőrincz Ábelt nevezte ki ideiglenes vezetőedzőjének az utolsó két bajnokira a részben Zlatan Ibrahimovic által tulajdonolt svéd élvonalbeli Hammarby.

A Hammarby két fordulóval a tavaszi-őszi rendszerű svéd élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Allsvenskan) vége előtt váltott edzőt, miután a csapatot eddig irányító Martí Cifuentes megállapodott az angol másodosztályban 14 forduló után utolsó előtti helyen álló Queens Park Rangersszel, melynek irányítását azonnali hatállyal átveszi.

A svéd élvonalban 28 forduló után 11 győzelemmel, kilenc döntetlennel és nyolc vereséggel hatodik Hammarby Cifuentes helyére az utolsó két bajnokira a csapat videóelemzőjét, Lőrincz Ábelt nevezte ki, aki 2022 márciusa óta áll a Hammarby alkalmazásában.

A magyar szakember munkáját honfitársa, Magyar Richárd és Karl-Gunnar Björklund segíti – jelentette be a klub.

Lőrincz Ábel 2014 és 2019 között a Budapest Honvédnál, 2019 és 2021 között pedig Puskás Akadémiánál dolgozott, ezt követően a 2021–2022-es idényt a dán másodosztályú Sönderjyskénél töltötte.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik