DAC: Szlovákiában Dunaszerdahelyre járt a legtöbb néző

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2023.07.11. 14:24
null
Dunaszerdahelyen a legnagyobb a hazai meccsek látogatottsága (Fotó: dac1904.sk/hu/)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga) sorozatban hetedszer és az elmúlt tíz idényből kilencedszer volt Dunaszerdahelyen a legnagyobb a hazai mérkőzések látogatottsága! Ha figyelembe vesszük a többi sportágat, akkor ebben az összehasonlításban is első a DAC!

 

Szlovákiában a szurkolók csak az első osztályú labdarúgó- és jégkorongmérkőzésekre járnak ki tömegesen. A többi csapatsportra elenyészően kevesen, egy-két kosárlabdacsapat találkozóit leszámítva csak pár százan.

A legutóbbi idényben összességében a legtöbb néző (közel egymillió) a jégkorong Extraliga meccseit látogatta. Ezt a labdarúgó Fortuna Liga követi a maga félmilliós látogatottságával. Természetesen figyelembe kell venni, hogy míg a hokibajnokságban átlagosan egy csapat 30 meccset játszik hazai környezetben, addig a futballklubok csak 16-szor lépnek pályára a saját közönségük előtt. Átlagosan 2636-an tekintették meg a hokitalálkozókat, míg 2321 néző volt jelen a focimeccseken.

Már megszoktuk, hogy a szlovák labdarúgó-élvonalban Dunaszerdahelyre járnak a legtöbben. Ha megnézzük az összes sportág összes klubját, akkor ebben a tekintetben is a DAC rendelkezett a legmagasabb hazai nézőszámmal: a MOL Arénában lejátszott 16 mérkőzésre összesen 96 270 néző látogatott ki, ez 6017-es átlagot jelent. Második a pozsonyi Slovan futballgárdája (5976), harmadik a fővárosi hokicsapat (4881), míg negyedik a kassai jégkorongklub (4190).

„Nagyon büszkék és hálásak vagyunk, hogy a mi meccseinket látogatja a legtöbb szurkoló. Nálunk tényleg igaz az az állítás, hogy a sárga-kék drukkerek a csapatunk 12. tagjai. Nagy érdemük van a klub sikerességében. A csapatunk egyre jobban teljesít, bízunk a további közös folytatásban. Együtt erősek vagyunk” – mondta lapunknak Nagy Krisztián, a DAC PR-menedzsere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik