Egy ponttal araszol a dobogó felé az Eszék

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2023.05.07. 17:01
null
Miérez a hazaiaknál ezúttal nem talált be (fotó: nk-osijek.hr)
Elérhető távolságban még a dobogó az eszékieknek, ehhez „csupán” a 33. fordulóban a bajnokságot toronymagasan vezető Dinamót kellett volna legyőzni. Ez nem sikerült a kevés helyzetet hozó találkozón, de a döntetlennel mégis közelebb kerültek egy egységgel a hazaiak a harmadik helyen álló Rijekához.

 

HORVÁT 1. HNL
33. FORDULÓ

NK Osijek–Dinamo Zagreb 0–0

ÖSSZEFOGLALÓ

Az eszékiek még mindig harcban vannak a dobogóért, és ez annak is köszönhető, hogy egy pontot szereztek a listavezető Dinamo Zagreb ellen hazai pályán. A meccs maga szinte teljesen eseménytelen volt, és bár az idényben eddig a legtöbben látogattak ki az eszéki stadionba, maximum a jó időnek örülhettek, és annak, hogy nem kaptak ki a kedvenceik. Jellemző a találkozóra, hogy az első igazán értékelhető lehetőség a 89. percben adódott, akkor azonban a hazaiaktól Lovric 4 méterről hibázott.

A Dinamo – tetemes előnye birtokában az élen – láthatóan nem szakadt meg a játékban, de ennyi is elég volt neki, hogy a célját elérje, újabb pontot gyűjtött be, amellyel közelebb került a bajnoki címhez. Az eszékiek pedig ezzel az egy ponttal két pontra megközelítették a harmadik helyen álló Rijekát, és még megszerezhetik a bronzérmet.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+5. perc: Vége a meccsnek, ritka gyenge találkozón lett döntetlen a vége. 0–0

89. perc:Óriási eszéki helyzet maradt ki. Kiszabadult a hazai csapat a Dinamo szorításából, és jobb oldali beadás után Lovric 4 méterről, balról nem tudta eltalálni a kaput.

84. perc: Néminemű izgalmat hozott a meccsbe, hogy sokáig videózták Moharrami műesését az eszéki tizenhatoson belül, és végül nem lett tizenegyes belőle.

77. perc: Jobb oldali Dinamo-szöglet után többször is gólt szerezhettek volna a vendégek, de végül Jurcevic önfeláldozó szerelése meggátolta ebben őket.

73. perc: 7923 néző van a helyszínen, ennyi még nem volt ebben az idényben.

72. perc: Dumában erős a meccs, futballban kevésbé. Helyzet nélküli, gyenge játékkal telt el az utóbbi húsz perc. A Dinamo egyelőre nem erőlteti meg magát.

52. perc: Zaper és Caktas passzolgatott a Dinamo tizenhatosának előterében, végül Caktas lövésével ért véget a támadás, különösebb veszély nélkül.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

 

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Vége az első félidőnek, gól nincs, játék sem nagyon. 0–0

44. perc: Mi maradt ki?! Ritmust váltott a Dinamo, és az előre lopakodó Ljubicic lőhetett volna gólt, de közvetlen közelről rontott. Utólag kiderült, hogy eleve lesről indult, így nem bánkódott annyira.

40. perc: Miérez került helyzetbe a zágrábiak ötösénél, lőhetett volna, de inkább passzolt, így a lehetőségből nem lett semmi.

32. perc: Bukvic lövését kellett Livakovicnak hárítania.

30. perc: A magára hagyatottan küzdő Miérez fordult le remekül a védőjéről, majd 17 méterről, külsővel ellőtte, éppen Livakovic kezébe.

25. perc: Próbálkozik, nyom az Eszék, egyelőre azonban ez igazán komoly helyzetekben nem mutatkozik meg.

12. perc: Spikic ugrott ki, egyedül vezette a kifutó Malenicára a labdát, de nem tudta ellőni a kapus mentett.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, az Eszék fehér-kékben, a Dinamo tiszta sárgában játszik.

 

Az NK Osijek kezdőcsapata:Malenica – Leovac, Barisic, Zaper, Jurcevic, Omerovic, Jugovic, Fiolic, Caktas, Bukvic, Miérez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik