Véget ért Iránban a Javier Clemente-saga, más lesz a kapitány

Vágólapra másolva!
2008.02.19. 17:04
Eldőlt, hogy Javier Clemente mégsem lesz az iráni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A spanyol szakember nem akar az ázsiai országba költözni, inkább csak a meccsek előtt csatlakozna az együtteshez, az iráni vezetők azonban ezt nem tolerálták.
Javier Clemente nem lesz iráni kapitány
Imago
Javier Clemente nem lesz iráni kapitány
Javier Clemente nem lesz iráni kapitány
Imago
Javier Clemente nem lesz iráni kapitány

Az Iráni Labdarúgó-szövetség folytathatja a szövetségi kapitány keresését, ugyanis most már biztos, hogy nem Javier Clemente lesz az, aki a vb-selejtezőkön irányítja a válogatottat.

A történet még december végén kezdődött, ugyanis a vezetők megállapodtak Artur Jorge-zsal, a portugál szakember azonban nem kezdhette el a munkát az ázsiai csapattal. Ali Kafasian, a szövetség elnöke szerint ugyanis a korábban hazája válogatottján kívül Kamerunt és Svájcot is irányító edző nem elég jó ahhoz, hogy kivigye a csapatot a vb-re.

Bár Kafasian német edzőben gondolkodott, végül Clemente lett a befutó. Volt azonban egy kis vita közte és a szövetség között. Az irániak azt szerették volna, ha a kapitány végig a csapat mellett van, és csak évente kétszer utazik haza Spanyolországba, addig Clemente – akárcsak Szerbiában – úgy tervezte, hogy csak a mérkőzések előtt utazna Iránba.

A hírek szerint az angol Peter Reid és a német Winfried Schäfer is a jelöltek között van, de az iráni vezetők a hírek szerint most már inkább hazai jelöltben gondolkoznak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik