Félgőzzel szerezte meg a győzelmet Alfio Basile együttese

Vágólapra másolva!
2007.07.03. 07:38
A torna nagy esélyesének tartott és a papírformát az Egyesült Államok ellen már igazoló Argentína a Paraguay ellen óriási pofonba beleszaladó Kolumbiával mérkőzött a C csoport második fordulójában. Alfio Basile argentin szövetségi kapitány természetesen nem is változtatott az összeállításon, kollégája, Jorge Luis Pinto viszont Yepest és Dominguezt is kispadra ültette.
Javier Zanetti (balra) ünnepli Juan Roman Riquelmét annak második gólja után
Reuters
Javier Zanetti (balra) ünnepli Juan Roman Riquelmét annak második gólja után
Javier Zanetti (balra) ünnepli Juan Roman Riquelmét annak második gólja után
Reuters
Javier Zanetti (balra) ünnepli Juan Roman Riquelmét annak második gólja után

Második meccsét is megnyerte az argentin válogatott a venezuelai Copa Americán. Juan Roman Riquelme két gólt szerzett, ezzel oroszlánrészt vállalt a sikerből. Alfio Basile együttese ezúttal csak annyit adott ki magából, ami a győzelemhez feltétlenül szükséges volt.

A kolumbiaiak már az elején áldhatták a sorsot, hogy nem kerültek hátrányba: szöglet után Crespo fejelt kapura, a labda a lécről vágódott a gólvonal környékére. A támadó hiába reklamált, a brazil játékvezető és segítője is jól látta, hogy a játékszer nem haladt át a gólvonalon.

A 10. percben meglepetésre a kolumbiak szereztek vezetést: Ferreira pattogós lövésébe Edixon Perea tette bele a lábát, a labda pedig a hálóban kötött ki. Les nem lehetett, ugyanis Gabriel Milito nagyon későn mozdult ki.

Nagyon kemény volt a mérkőzés, Carlos Simon osztogatta is a sárga lapokat. A 18. percben ráadásul tizenegyeshez is jutott Argentína, Messi került földre
Rodallega mellett. Crespo végezte el a büntetőt, és nagy erővel a hálóba bombázott. A csatár azonban megsérült a lövésnél, azonnal cserét kért.

A 34. percben már az argentinoknál volt az előny: egy jobb oldali beadásra Riquelme érkezett, és a bal sarokba fejelt. A 45. percben újra az irányító volt eredményes, egy 19 méteres szabadrúgást lőtt a bal alsó sarokba.

A második játékrészt a biztos vezetés tudatában némileg kényelmesebben kezdte az argentin válogatott, de még így is növelhette volna előnyét, ám Diego Milito közeli próbálkozását bravúrral védte Calero kapus.

A 73. percben szinte a semmiből szépített a kolumbiai csapat, Ferreira ívelt be balról szögletet, Castrillon pedig a kapuba fejelt.

A 85. percben kis híján az egyenlítés is sikerült az utolsó negyedórában feljavult kolumbiaiaknak, Arizala ugyanis – észrevéve, hogy Abbondanzieri kint kalandozik – kapura ívelt, és a labda a felső lécről pattant az alapvonalon túlra.

Az utolsó percekben Vargas a kiállítás sorsára jutott, a nem sokkal korábban ziccert hibázó Diego Milito pedig bebiztosította a győzelmet: lövése felpattant Cordobán, ez becsapta Calero kapust, és a hálóban kötött ki.

Az argentin együttes második meccsét is megnyerte a Copa Americán, így szerzett hat pontjával már továbbjutott a Copa America negyeddöntőjébe.

42. COPA AMERICA, VENEZUELA

C CSOPORT, 2. FORDULÓ:
ARGENTÍNA – KOLUMBIAI 4-2 (3-1)
Helyszín: Maracaibo (José Encarnación Romero-stadion)
Nézőszám: 42 000
Játékvezető: Carlos Simon (brazil)
ARGENTÍNA: Roberto Abbondanzieri – Javier Zanetti, Roberto Ayala, Gabriel Milito, Gabriel Heinze – Javier Mascherano, Esteban Cambiasso, Juan Sebastian Veron (Luis Gonzalez, 80.), Juan Roman Riquelme – Lionel Messi (Carlos Tevez), Hernan Crespo (Diego Milito, 21.).
KOLUMBIAI: Miguel Calero – Gerardo Vallejo, Ivan Ramiro Cordoba, Luis Amaranto Perea, Javier Arizala – Fabian Vargas, John Viafara (Jaime Castrellon, 62.), Jorge Banguero, David Ferreira (Macnelly Torres, 76.) – Hugo Rodallega, Edixon Perea (Andres Chitiva, 67.).
Gólszerzők: Crespo (20. – 11-esből), Riquelme (34., 45+1.), D. Milito (90+2.), ill. Perea (10.), Castrillon (73.)
Kiállítva: Vargas (90+1.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik