A címvédő seleção egy félidő előnyt adott, vereség lett a vége

Vágólapra másolva!
2007.06.28. 07:42
Meglepetésre Mexikó legyőzte a címvédő Brazíliát a Copa America B-csoportjában. Carlos Dunga csapata nagyon gyenge teljesítményt nyújtott az első félidőben, ekkor Nery Castillo és Morales révén kétgólos vezetést szereztek Hugo Sanchez tanítványai. A második játékrészre a cseréknek köszönhetően ugyan feljavult a brazil csapat, de nem tudtak pontot szerezni.
Nery Castillo épp megszerzi a mexikóiak első találatát
Reuters
Nery Castillo épp megszerzi a mexikóiak első találatát
Nery Castillo épp megszerzi a mexikóiak első találatát
Reuters
Nery Castillo épp megszerzi a mexikóiak első találatát

Nagy várakozás előzte meg a brazil válogatott bemutatkozását a Copa Americán. Carlos Dunga tanítványai az Arany-kupán ezüstérmet szerző Mexikóval csaptak össze.

Lendületesen kezdtek a dél-amerikaiak, az ötödik percben Diego közelről Ochoa kapus hálójába lőtt. Mégsem örülhettek a brazilok, ugyanis Pezzotta argentin játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. A visszajátszásból kiderült, hogy téves volt az ítélet, ugyanis Pinto későn lépett ki.

A 24. percben egy szépségdíjas góllal viszont Mexikó szerzett vezetést: Cacho indítását Nery Castillo átvette, egy esernyőcsellel átvágta Maicont, majd Doni hálójába lőtt.

Az igazi hidegzuhany a 29. percben jött, amikor is Morales végzett el a jobbösszekötő helyéről szabadrúgást. A 22 méteres lövés elment a sorfal fölött, majd a kapu bal oldalába vágódott.

A brazil együttes játékából hiányzott az elképzelés és a gólveszély, nem véletlen, hogy Dunga a szünetben két cserét is elhatározott: behozta Afonso Alvest és a most debütáló Andersont, Elano és Diego nem jött ki a másdik félidőre.

A brazilok szövetségi kapitánya, Dunga nehezen viselte csapata vereségét
Reuters
A brazilok szövetségi kapitánya, Dunga nehezen viselte csapata vereségét

Anderson hamar megvillant, az 51. percben egy szép lövést küldött kapu felé, a labda kevéssel kerülte el a jobb alsó sarkot. A másik oldalon egy jobb oldali beadás után Cacho fejelhetett hatalmas helyzetben, Doni óriási bravúrral védett.

A következő percben Robinho is száz százalékos ziccert hagyott ki, lövése elakadt a jól kivetődő Ochoa kezében. A mexikó kapus a 63. percben újra bizonyította jó formáját Afonso Alves kapáslövésénél.

Ebben az időszakban nagyon érett a brazil gól, de a címvédő nem tudta feltenni az i-re a pontot. Szerencséjük sem volt, ugyanis Robinho lövése a felső lécről jött ki, majd Alex fejesét a gólvonalról mentette Pinto.

A lefújás előtt Nery Castillo még fölényesebbé tehette volna a mexikói sikert, de hiába vitte el már a kapus mellett is a labdát, nem találta el az üres kaput…

A brazil együttes tehát vereséggel kezdte a kontinenstornát, míg Hugo Sanchez mexikói kapitány csattanós választ adott a kritikusoknak.

Kollégáját, Carlos Dungát viszont még többen fogják kritizálni mostantól…

CARLOS DUNGA NYILATKOZATA

"A mezőnyben jól fociztunk, számos lehetőségünk volt, helyzetek sorát dolgoztuk ki, csak a góllövés nem ment. De javítunk" - fogalmazott a brazil szövetségi kapitány. (MTI)

COPA AMERICA, B-CSOPORT

BRAZÍLIA-MEXIKÓ 0-2 (0-2)
Puerto Ordaz, 41 ezer néző. Vezette: Sergio Pezotta (argentin)
BRAZÍLIA: Doni – Maicon (Daniel Alves, 79.), Alex Rodrigo, Juan, Gilberto – Mineiro, Gilberto Silva, Elano (Afonso, 46.), Diego (Anderson, 46.) – Robinho, Vagner Love. Szövetségi kapitány: Carlos Dunga.
MEXIKÓ: Guillermo Ochoa – Israel Castro (Jose Antonio Castro, 75.), Johnny Magallon, Rafael Marquez, Fausto Pinto – Gerardo Torrado, Jaime Correa, Fernando Arce, Ramon Morales (Jaime Lozano, 79.) – Nery Castillo, Juan Carlos Cacho (Omar Bravo, 70.). Szövetségi kapitány: Hugo Sanchez.
G: Nery Castillo (23.), Morales (29.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik