A Magyar Úszó-szövetség álláspontja szerint Kovács nem doppingolt

Vágólapra másolva!
2007.11.14. 16:05
A Magyar Úszó-szövetség álláspontja szerint Kovács Ágnesnek nem volt pozitív mintája, ennek megfelelően az olimpiai bajnoknő nem doppingolt, s ily módon nem róható föl neki semmilyen doppingvétség sem. A szövetség előzetes felülvizsgálati eljárásáról készült dokumentumának tartalmát Ruza József főtitkár ismertette szerdai sajtótájékoztatóján.
Kovács Ágnes mellett kiáll a szövetség
NS-archív
Kovács Ágnes mellett kiáll a szövetség
Kovács Ágnes mellett kiáll a szövetség
NS-archív
Kovács Ágnes mellett kiáll a szövetség

A Magyar Úszó-szövetségnek hivatalos álláspontot kellett megfogalmaznia Kovács Ágnes ügyével kapcsolatban. Ezt az álláspontot a szövetség szerdai sajtótájékoztatóján Ruza József főtitkár ismertette, mely szerint "Kovács Ágnesnek nem volt pozitív mintája, az olimpiai bajnoknő nem doppingolt, s nem róható fel neki doppingvétség".

A Magyar Úszó-szövetség fegyelmi bizottsága csütörtöki ülésén hozza meg az olimpiai bajnoknő vétségével kapcsolatos határozatát. A döntés ellen fellebbezhetnek a felek a Darnyi Tamás vezette testületnél, amelynek már jogerős határozatot kell hoznia.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó-szövetség elnöke is megszólalt az ügyben.

"A testületnek olyan határozatot kell hoznia, amely az ő számára is méltányos, a MÚSZ-nak is megfelel, s elfogadható a nemzetközi testületeknek is. Óriási a felelősség, és nem tudjuk a kiutat, méltatlan, igazságtalan helyzet ez" - elemezte a helyzetet Gyárfás, aki ismételten hangsúlyozta: Kovács Ágnes és edzője, Turi György mindenképpen hibázott az esetnél. A két, az úszósportban régóta tevékenykedő személynek nem lett volna szabad ilyen hatalmas támadófelületet hagynia saját magán.

Kovács Ágnes október 30-án versenyen kívüli, előre be nem jelentett doppingellenőrzés során 25 ml mennyiségű mintát szolgáltatott, mely az előírt minimum mennyiséget - a 75 ml-t - nem érte el, és doppingellenőrzés céljából nem volt elfogadható.

Ezt követően a további mintaszolgáltatást a sportoló, hivatalos elfoglaltságára hivatkozva megtagadta, és a megtagadás tényét írásban elismerte.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik