Férfi vízi ob I: az első négy közé vágyik a BVSC-Zugló

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.02.15. 08:29
null
Gyárfás Tamás vezérként pólózik a BVSC-ben, és könnyen lehet, hogy a zuglóiaktól vonul vissza (Fotó: Árvai Károly)
A Ferencváros elleni tisztes helytállásból erőt meríthet az egri rangadóra a férfi vízilabda ob I-ben hatodik helyen álló BVSC-Zugló, amelynek szélsője, Gyárfás Tamás szerint nem csupán a három pont miatt fontos a szerda esti találkozó.


Hétmeccses veretlenségi sorozattal a háta mögött érkezett a Komjádi uszodába szombat délután a BVSC-Zugló, amely három negyeden át a Ferencvárossal is tartotta a lépést, ám a férfi vízilabda ob I listavezetője 17–11-es győzelemmel érvényesítette a papírformát. Kemény Kristóf a találkozó után nem győzte dicsérni csapatát, ám a játékosok csalódottan szálltak ki a medencéből, mert bíztak benne, hogy a 2020–2021-es idény után ismét meglephetik a zöld-fehéreket.

„A játékunkkal elégedettek voltunk, mert sokáig jól tartottuk magunkat, de sajnos a küzdőszellemért nem adnak pontot –    kezdte Gyárfás Tamás, a zuglóiak 29 éves játékosa.  – Az utolsó negyedben megmutatkozott, hogy a Ferencváros keretét rutinosabb játékosok alkotják, miközben nálunk alapemberek hiányoztak, akiket fiatal tehetségek pótoltak. Úgy ugrottunk vízbe, hogy elkaphatjuk a Fradit, elvégre két éve már sikerült, az előző idényben pedig csak Varga Dénes utolsó másodpercben szerzett góljával maradtunk alul. A játék képe alapján ezúttal is lehetett volna szoros, izgalmas a végjáték, de buta hibákat követtünk el, amelyeket könyörtelenül megbüntetett az ellenfél. Sajnálom, hogy nem tudtunk meglepetést szerezni, de nem sok idő jutott a kesergésre, nem is néztem vissza a meccset, mert szerdán már Egerben vár ránk fontos rangadó.”

A hatodik helyen álló zuglóiak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg a hetedik Egert, de még nem tettek le róla, hogy a legjobb négy között zárják az alapszakaszt. Gyárfás Tamás szerint a magyar bajnokság erejét mutatja, hogy egyre sűrűbb a mezőny, a tabellán hátrébb álló csapatok ellen sem mehetnek biztosra, ám ha kijön a lépés, a bajnoki címért küzdő ellenfeleket is megtréfálhatják.

„Ahhoz képest, ahogy kezdtük a bajnokságot, jó pozícióban vagyunk, de nem titkolt célunk bejutni az elődöntőbe      – hangsúlyozta a BVSC szélsője.      – A Szolnok, az Eger és a Honvéd is győzött már le nála jóval esélyesebb csapatot, ezért nekünk is bravúrokra lenne szükségünk, amelyek eddig elmaradtak. Bizakodó vagyok, mert sokat teszünk érte, hogy sikeresek legyünk, és az idény közben összeállt a játékunk, a Honvéd felett aratott győzelem pedig nagy lökést adott a csapatnak. Az Eger elleni találkozó nem csupán a három pont miatt lesz fontos, az önbizalmunknak is jót tenne, ha idegenben tudnánk győzni, és lépéselőnybe kerülnénk riválisunkkal szemben. Ha a Fradi átgázolt volna rajtunk, rossz előjelekkel utaztunk volna Egerbe, de a tisztes helytállásból tudunk erőt meríteni a közelgő fontos mérkőzésekre.”

Gyárfás Tamás 2020 nyarán igazolt a BVSC-hez, és hamar vezérré lépett elő, ebben az idényben 14 mérkőzésen 36 gólt szerzett. A szélső lapunknak elmondta, hosszú távra tervez a Szőnyi úton.

„Otthonra találtam a klubnál, amiért nagyon hálás vagyok, ezért könnyen előfordulhat, hogy a BVSC-ben fejezem be a pályafutásomat – mondta Gyárfás. – Mivel Zuglóban élek, sok minden köt ide, a szakmai stáb bízik bennem, és megvan a stabilitás, amely nem minden egyesületre jellemző. Dabrowski Norbert érkezésével az utánpótlás-nevelés és a tehetséggondozás is sokat lépett előre, azok a srácok, akik néhány éve még zöldfülűek voltak, mostanra húzóemberré váltak a felnőttcsapatban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik