Gyárfás Tamást hét év fegyházbüntetésre ítélték

Vágólapra másolva!
2024.02.08. 10:17
Gyárfás Tamás első fokon hét év fegyházbüntetést kapott a Fenyő-gyilkosság miatt (Fotó: Török Attila)
Gyárfás Tamást hét évre, Portik Tamást életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte Fenyő János médiavállalkozó 26 évvel ezelőtti meggyilkolása ügyében csütörtökön első fokon a Fővárosi Törvényszék.

A médiavállalkozó-sportvezetőt, egykori tévés producert bűnsegédként elkövetett emberölés bűntettében, míg a másodrendű vádlottat felbujtóként elkövetett emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek. Mindkét vádlottat tíz évre eltiltották a közügyektől.

Póta Péter bíró elmondta: Gyárfás Tamás legkorábban a kiszabott büntetés letöltésének négyötöde után helyezhető feltételesen szabadlábra, míg Portik Tamás legkorábban húsz év múlva szabadulhat feltételesen.

Az ítélet szerint Gyárfás Tamás megbízta az azóta más ügyekben jogerősen elítélt Portik Tamást és Tasnádi Pétert üzleti riválisa, Fenyő János megölésével. 

Bár a vádhatóság indítványozta Gyárfás Tamás letartóztatását szökés és elrejtőzés veszélye miatt, a bíróság elutasította az indítványt.

Gyárfás Tamás korábban sportriporterként, sportvezetőként, televíziós producerként is tevékenykedett, 1972-től a Népsportnál dolgozott, 1984-ben pedig ő tudósított a szocialista országok által bojkottált Los Angeles-i olimpiáról, majd az 1988-as szöuli ötkarikás játékokról is, ezt követően 1989 januárjában indította el a Sport Plusz nevű sportbulvárlapot, utána pedig a Nap TV-ben indított sportműsort. Gyárfás Tamást 1993-ban választották meg a Magyar Úszószövetség elnökének, melyet 2016-ig vezetett. Pályafutása során az Európai Úszószövetség, a Nemzetközi Úszószövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is volt.  Emellett ő vezette a szervezőbizottságot, amely a horvátokkal együtt megpályázta a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát, s a döntésnél végül nem kapott szavazatot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik