Válogatott: Nem keresek kifogásokat, én vagyok az utolsó, aki ezt teszi – Szoboszlai

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.10.17. 23:32
null
Mindig eléneklik a himnuszt a szurkolókkal (Fotó: Szabó Miklós)
Mint arról beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott 2–2-es döntetlent játszott Litvániában a Európa-bajnoki selejtezők 8. fordulójában, így Marco Rossi csapata még nem jutott ki a jövő évi kontinenstornára. A meccs után a két gólszerző, Szoboszlai Dominik és Varga Barnabás értékelt az M4 Sportnak.



„Nagyon rég játszottunk ilyen rosszul – mondta Szoboszlai Dominik az M4 Sportnak. – Nem úgy futballoztunk, ahogy kellett volna. Pozitívum, ahogy kijöttünk a második félidőre, mert megmutattuk az igazi énünket. Látszott, hogy jobban megy mindenkinek, de ez még mindig nem volt elég. Minden meccs után elénekeljük a himnuszt a szurkolókkal, mert mellettünk vannak akár jó, akár rossz eredményt érünk el. Nem halt meg senki, így nem kell most szomorúak lennünk.”

„Mindig odatesszük magunkat, és mindenkinek sok meccs van a lábában, de nem keresek kifogásokat, én vagyok az utolsó, aki ezt teszi. Tisztában vagyunk vele, hogy most nem volt elég, amit nyújtottunk, de jól reagáltuk az első félidőre, és visszahoztuk a meccset a második félidőben. Tanulunk a mérkőzésből, és a következő meccsen az első perctől kezdve úgy játszunk, hogy ki szeretnénk jutni.”

„Nem ezért jöttünk ide, győzni szerettünk volna – mondta az egyik gól szerzője, Varga Barnabás az M4 Sportnak.Rosszul kezdtük a mérkőzést, és az egész első félidőben rosszul játszottunk. A félidőben próbáltuk rendezni a sorokat, és úgy jöttünk vissza a folytatásra, hogy tényleg szeretnénk megnyerni a mérkőzést, hogy kijussunk az Eb-re. Sajnos a fordítás nem sikerült, de legalább egy pontot elviszünk. Nem volt sok a kétgólos hátrány, de későn jöttek a mi találataink. Nem éreztem idegesnek a csapatot, a párharcokban viszont nem voltunk olyan magabiztosak.”

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
8. FORDULÓ
G-CSOPORT
Litvánia–Magyarország 2–2 (2–0)
Kaunas,Dariaus ir Girėno Stadion, 4000 néző. Vezette: Xhaja (albán)
LITVÁNIA: Zubas – Lasickas,Girdvainis, Lekiatas, Sirvys (Beneta, 76.) – Utkus (Kazukolovas, 64.), Vorobjovas – Slivka (Novikovas, 90.), Gineitis, Cernych (El. Jankauskas, 65.) – G. Paulauskas. Szövetségi kapitány: Edgaras Jankauskas
MAGYARORSZÁG:Dibusz – Fiola, Szalai Attila, Lang – Nego (Csoboth, 62.), Nagy Ádám,Szoboszlai, Kerkez (Nagy Zsolt, a szünetben) – Sallai (Bolla, 90+2.), Gazdag (Styles, a szünetben) – Varga Barnabás (Ádám Martin, 90+2.). Szövetségi kapitány:Marco Rossi
Gólszerző:
Cernych (20.), Sirvys (36.), ill. Szoboszlai (67. – 11-esből), Varga Barnabás (82.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 6 4 2 11–4 +7 14
2. Szerbia 7 4 1 2 13–7 +6 13
3. Montenegró 6 2 2 2 6–8 –2 8
4. Litvánia 7 1 3 3 8–12 –4 6
5. Bulgária 6 2 4 3–10 –7 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik