U17: a holland válogatott kihasználta a mieink hibáit

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.10.19. 19:40
null
Magabiztos holland győzelem született Debrecenben (Fotó: Kovács Péter)
Az UEFA felkészülési tornájának utolsó mérkőzésén 5–0-s vereséget szenvedett a Belvon Attila vezette magyar U17-es labdarúgó-válogatott. 

A magyarországi minitorna első meccsén Belvon Attila együttese 3–3-as döntetlent játszott a portugálokkal, míg a második meccsen kikapott Spanyolországtól. A hollandok ellen a második helyért szálltak harcba a fiatalok a Nagyerdei stadionban.

A világ egyik legjobbjának számító holland válogatott már a 8. percben megszerezte a vezetést egy kontrát követően, az Ajax támadója, Kayden Wolff vette be a magyar kaput (1–0).

A gólt követően is Hollandia válogatottja dominált, de a magyar válogatott is eljutott az ellenfél kapujáig, Bagi azonban lesen volt, így nem lett semmi a támadásból.

Hollandia hibákra kényszerítette a magyar válogatottat és Harangi Aiden egyik eladott labdájából megduplázta előnyét a 32. percben Tygo Land góljával (2–0).

Az első félidő végén a magyar válogatott ismét jó támadást indított Harangi szép labdaszerzését követően, végül Galántai lövését blokkolták a hollandok.

A második félidőben mindkét együttes vezetett támadásokat, Hollandia ismételten bevette Yaakobishvili kapuját, a partjelző azonban lest intett, így maradt a 2–0.

Nem sokáig, az 58. percben ugyanis Aymen Sliti távoli lövését nem tudta védeni a magyar kapus, háromra növelte előnyét a holland gárda (3–0).

Húsz perccel a vége előtt a Salzburgban futballozó Eduardo könnyedén lefutotta Ásványit, majd magabiztosan a kapuba lőtt (4–0). Majd szögletet követően Kayden Wolff lövése Yaakobishvili kezei alatt gurult be, a holland megszerezte saját második és csapata ötödik gólját is (5–0).

A hajrában Földi megkapta a második sárga lapját is, így számára a kelleténél hamarabb ért véget a találkozó.

Hollandia Ajax-, AZ-, PSV- és Feyenoord-utánpótlás-játékosokkal felálló U17-es nemzeti csapata megmutatta, miért tartják számon a világelit tagjaként, teljesen megérdemelten nyert. A magyar válogatott sajnos több súlyos hibát is elkövetett, melyeket az ellenfél kíméletlenül kihasznált.

Az ilyen erős csapatok ellen játszott három felkészülési mérkőzésből rengeteget tanulhatnak a magyar fiatalok a 2023-as, hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokság előtt, melynek rendezőként automatikus résztvevője Belvon Attila csapata.

BELVON ATTILA: NEM SZÁMÍTOTTAM EKKORA KÜLÖNBSÉGŰ VERESÉGRE

HOLLANDIA–MAGYARORSZÁG 5–0
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Gólszerző: Wolff (8., 72.), Land (32.), Sliti (58.), Edoardo (70.)
Kiállítva: Földi (85.)

A másik mérkőzésen: Portugália–Spanyolország 0–1

A torna végeredménye:
1. Spanyolország 9 pont
2. Hollandia 6 pont
3. Portugália 1 pont
4. Magyarország 1 pont (a portugálok jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzték meg a mieinket)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik