Kijózanító pofon csattant Chisinauban a magyar válogatott arcán

Vágólapra másolva!
2007.11.17. 20:29
Hatalmas vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott Chisinauban a labdarúgó Eb-selejtezők C csoportjának szombati mérkőzésén. Várhidi Péter csapata 3-0-ra kapott ki a rendkívül szervezetten és eredményesen futballozó Moldovától. Igor Bugajev révén szerezték meg a vezetést a hazaiak, majd Nicolae Josan duplázta meg az előnyt még az első félidőben. A tőrt a 86. percben a csereként beálló Szergej Alekszejev forgatta meg a magyar válogatott hátában.
Priskin Tamás két hatalmas helyzetet is kihagyott
Priskin Tamás két hatalmas helyzetet is kihagyott
Priskin Tamás két hatalmas helyzetet is kihagyott
Priskin Tamás két hatalmas helyzetet is kihagyott

Szergej Alekszejev elgurította a labdát a hosszú sarok irányába, Fülöp Márton pedig bevédte azt. A 86. percben történtek következménye: nem két góllal, hanem hárommal (3-0-ra) kapott ki a magyar válogatott.

Pedig nem kezdett rosszul nemzeti csapatunk, amely a 7. percben majdnem megszerezte a vezetést. Gera Zoltán és Hajnal Tamás kavarta meg a moldovai védelem bal oldalát, majd a csapatkapitány beadását Priskin Tamás senkitől sem zavartatva fejelhette kapura. A hazaiak kapusa, Stanislav Namasco azonban hatalmas bravúrral hárított.

Ekkor úgy tűnt, a magyar válogatott képes lesz az elmúlt mérkőzésein megcsodált játékát átmenteni a mostani találkozóra is. A folytatás azonban hidegzuhanyként érte a magyar szurkolókat.

A 12. percben Igor Bugajev csinált bohócot a magyar védelemből, egészen pontosan Vanczák Vilmosból és Csizmadia Csabából, majd kissé kisodródva Fülöp Márton "szemei közé", a kapuba lőtte a labdát. Az esetnél a magyar hálóőr is hibáztatható, a labda ugyanis félmagasan vágódott a kapuba, Fülöp mégis képes volt "alávetődni". (1-0)

A bekapott gól pedig teljesen megfogta a magyarok játékát. A 21. percben a szokatlan módon belső védőt játszó Csizmadia gyönyörű becsúszására volt szükség Bugajev ellenében, hogy a moldovai válogatott ne duplázza meg előnyét.

Sajnos két perccel később már semmi, illetve senki sem akadályozta meg a hazai csapatot az újabb gól megszerzésében. Egy jobb oldali szabadrúgást követően a labda Nicolae Josan elé pattant, aki valószínűleg élete legnagyobb gólját ragasztotta a magyar kapu bal felső sarkába. (2-0)

A lesújtó eredményen kívül a nagyobb problémát válogatottunk kilátástalan játéka jelentette. Nem csoda hát, hogy Várhidi Péter a találkozó 38. percében cserékkel próbált változtatni. Érkezett Balogh Béla a védelem tengelyébe (így Csizmadia eredeti posztján, a jobbhátvéd pozícióban futballozhatott), míg a középpályára Buzsáky Ákos szállt be. A két áldozat Vadócz Krisztián és Tőzsér Dániel volt.

A félidő hajrájában kissé feljavult a mieink játéka, de ez csak arra volt elegendő, hogy újabb gólt már ne kapjunk.

A szünetben Várhidi megpróbált rendet tenni a játékosok fejében, amely némileg sikerült is: a második félidőre már egy rendezettebb magyar csapat érkezett.

A kétgólos előny azonban a hazaiaknál volt, az enyhe mezőnyfölény nem sokat számított. Ráadásul a kontrára berendezkedő moldovai nemzeti csapat csak az adódó lehetőségre várt az egyre kitámadó magyar válogatott ellen.

A 69. percben Buzsáky egy remek lefordulást követően lőtt 20 méterről, ám Namasco kiszedte a sarokból a sunyi lapos lövést. Hét perccel később pedig Priskin fejelte három méterről telibe a hazai kapus arcát. Namasco a mezőny legjobbjává nőtte ki magát - igaz ehhez nagyban hozzájárultak a magyar támadók is.

A végén pedig Fülöp feltette a koronát mai teljesítményére. Egy előreívelést követőően Szergej Alekszejev lőtt a hosszú sarok irányába, Fülöp pedig ahelyett, hogy megfogta volna, a kezei közt beengedte a labdát. (3-0)

Talán jókor jött a pofon a magyar válogatott számára az elmúlt napok, hetek hurráhangulatát követően. De szerencsés helyzetben van Várhidi Péter együttese: már szerdán javíthat az Európa-bajnok görög válogatott ellen.

EB-SELEJTEZŐ

Helyszín: Chisinau
Nézőszám: 3000
Játékvezető: Pavel Královec (cseh)
Asszisztensek: Patrick Filipek, Martin Wilczek (csehek)
A KEZDŐCSAPATOK:
MOLDOVA MAGYARORSZÁG
12 Stanislav Namasco 1 Fülöp
4 Cebotaru 5 Szélesi
2 Epureanu 3 Vaskó
3 Lascencov 13 Csizmadia
9 Bordian 6 Vanczák
5 Rebeja 17 Vadócz
6 Sergej Namasco 8 Tőzsér
8 Zmeu 10 Hajnal
7 Josan 11 Gera
15 Colincov 9 Priskin
10 Bugaev 7 Dzsudzsák
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Igor Dobrovolszkij Várhidi Péter
Gólszerző: Bugajev (12.), Josan (23.), Alekszejev (86.)
Csere: 4 Cebotaru helyett 16 Bulgaru (49.), 15 Calincov helyett 11 Alekszejev (64.), 8 Zmeu helyett 14 Olexici (93.), ill. 8 Tőzsér helyett 16 Buzsáky (38.), 17 Vadócz helyett 4 Balogh B. (38.), 7 Dzsudzsák helyett 14 Feczesin (71.)
Sárga lap: Josan (80.), Epureanu (84.), ill. Gera (30.), Fülöp (84.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik