A horvátokat és a vírust is legyőzte Sopronban a Rátgéber-csapat

Vágólapra másolva!
2008.08.27. 19:53
Nagyon fontos mérkőzést nyert meg Sopronban a sérülések és vírusos megbetegedés által is sújtott magyar női kosárlabda-válogatott: Rátgéber László csapata magabiztosan diadalmaskodott 76–58-ra Horvátország ellen, így készülhet az azonos mérleggel álló szlovákok elleni derbire szombaton.
Vajda Annáék simán győztek a horvátok ellen
Fotó: Pluzsik Tamás
Vajda Annáék simán győztek a horvátok ellen
Vajda Annáék simán győztek a horvátok ellen
Fotó: Pluzsik Tamás
Vajda Annáék simán győztek a horvátok ellen
Múlt szombaton szerezte meg első győzelmét Eb-selejtezői során a magyar és a horvát női kosárlabda-válogatott is, a kérdés az volt: ki tudja megismételni a sikert Sopronban? Nos, a válasz meglehetősen egyértelművé sikeredett: a magyar nemzeti csapat könnyedén győzte le Horvátországot.

Pedig nem minden előjel volt kedvező: az egyébként is sérülésektől sújtott csapaton a mérkőzés előtt még egy vírusos megbetegedés is végigment… A pályán ebből vajmi kevés látszott: bár gördülékenynek nem volt nevezhető a magyarok játéka, a mérkőzést végig a Rátgéber-csapat irányította.

A szoros első negyedben Fegyverneky dudaszó pillanatában bedobott duplájának köszönhetően lett négypontos a különbség (19–15), majd a második játékrészben megugrott az ellenfelénél jobban dobó és sokkal jobban lepattanózó magyar csapat.

Félidőben már tetemes volt a magyar előny, majd a saroksérülése után visszatérő Englert triplájával már a húsz pontot is megközelítette a különbség. 58–38-nál már ez is megvolt, így Rátgéber ismét pihentethette egy keveset a jól játszó Vajda Annát a szlovákok elleni meccs előtt.

Az utolsó negyedben a horvátok még egy jó sorozattal megpróbáltak látótávolságba kerülni, de a remeklő Englert és Ujhelyi Petra megrázta magát, így a vége nagyon sima lett. Az ellenfelénél sokkal jobban játszó magyar csapat ilyen különbséggel is megérdemelten győzött – a játék biztató a szlovákok elleni, szombati találkozó előtt.

„Látszott a sok elvégzett munka, sikerült egy agresszíven játszó csapatot csinálni a gárdából. A második félidő azonban megmutatta a hiányosságainkat is. Meccsről meccsre jobban játszunk, Fegyverneky Zsófia egyszerűen fantasztikus volt, Englert Orsolya pedig csattanós választ adott a kétkedőknek, hogy miért is válogatott. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban meg okosan. Köszönöm mindenkinek, ez egy nagy győzelem” – értékelt röviden Rátgéber László.

NŐI KOSÁRLABDA

EB-SELEJTEZŐ
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 76–58 (19–15, 22–8, 22–19, 13–16)
Sopron, 800 néző. V: Barth (német), Kittlerová (cseh)
Az eredmény alakulása. 5. p.: 9–5. 8. p.: 11–13. 16. p.: 32–19. 21. p.: 44–23. 26. p.: 53–36. 33. p.: 65–42. 36. p.: 67–54. 39. p.: 74–54

MAGYARORSZÁG HORVÁTORSZÁG
FEGYVERNEKY 11 Iljanic
Honti 2 JELAVIC 12/6
BUJDOSÓ 11/3 Cakic 9/3
VAJDA 17/6 Matic 2
UJHELYI 13/3 Stampalija 9
Csere: ENGLERT 10/6, Horti 3, Krivacsevics 7, Fűrész D., Somogyi A. 2 Csere: Bura 6, IVEZIC 10/6, Ivankovic 4, Vrdoljak, Sliskovic 1, Vrsaljko 5, Lokas
MESTERMÉRLEG
Rátgéber László: Örülök, hogy megőriztük agresszivitásunkat. Fegyverneky Zsófi szenzációsan játszott. Meccsről meccsre javulunk, ezt kell tovább folytatni a pihenő nap után érkező szlovákokkal szemben is.
Nenad Amanovic: Nagyon sok problémánk van a csapaton belül. Ezeken nem tudtunk úrrá lenni. Ráadásul még Ana Lelas is megsérült, s nem lehetett itt. Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk, már akkor eldőlt a mérkőzés.

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Franciaország 3 3 6
2. Szlovákia 4 2 2 6
3. MAGYARORSZÁG 4 2 2 6
4. Horvátország 4 1 3 5
5. Románia 3 1 2 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik