Légiósok: Szoboszlai rengeteget dolgozik, hihetetlen sportoló – nemzetközi sajtószemle

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2023.07.01. 16:32
null
„Szoboszlai megmutathatná, milyen a jó üzlet” (Fotó: Getty Images)
Fabrizio Romano és a Nemzeti Sport információi szerint az angol Premier League-ben szereplő Liverpool 70 millió euróért átigazolja az RB Leipzigtől a magyar labdarúgó-válogatott 22 éves csapatkapitányát, Szoboszlai Dominikot. Az üzlettel természetesen a nemzetközi sajtó is foglalkozik, német és brit oldalakról csemegéztünk.

 

A magyar futballistáról a The Athletic terjedelmes elemzést tett közzé péntek délután, és a szerző, Mark Carey véleménye szerint a játékstílusa miatt tökéletesen passzol a Liverpoolba. Az írás Szoboszlai Dominik sokoldalúságát taglalja, a Smarterscout adatai alapján az RB Leipzigben töltött játékpercei huszonöt százalékában támadó középpályásként, huszonöt százalékában jobb oldali középpályásként, tizenhét százalékéban jobbszélsőként, tizenegy százalékában balszélsőként, hat százalékában bal oldali középpályásként és négy százalékban csatárként kapott lehetőséget.

A német szaklap, a Kicker megállapítja, hogy a Liverpool még időben csapott le Szoboszlaira, hiszen július 1-től már közvetlenül a klubbal kellett volna megállapodnia az átigazolási díjról, nem élhetett volna a 70 millió eurós kivásárlási záradékkal. Az „egyik magyar portálra” hivatkozva megemlíti, hogy Szoboszlai már június elején, a 2023–2023-as idény végeztével tudatta: „Ha léphetek még egyet Európa top hat klubja felé, mondjak nemet a kihívásra? Sosem voltam ilyen típus!” – fogalmazott akkor válogatottunk csapatkapitánya, amivel meglehetősen feldühítette az RB Leipzig vezetőit. A lap azt is írja, hogy Szoboszlai különösen azután „virágzott” Lipcsében, hogy Domenico Tedesco vezetőedzőt Marco Rose váltotta a kispadon – utóbbival már Salzburgban is együtt dolgoztak, Szoboszlai „pótapjának” tartják. Leszögezik, hogy a játékos meghálálta a bizalmat.

A brit Sky Sports európai futballszakértője, Andy Brassell így nyilatkozott a 22 éves magyarról: „Nagyon jó játékos, készen áll Premier League-re. Tizenhatostól tizenhatosig képes bejátszani a pályát, rengeteget dolgozik, hihetetlen sportoló, nagyszerű a technikája, szeret a tizenhatoson kívülről lőni, tud gólt szerezni és szeret a csapatért felelősséget vállalni. Az előző idényben hiányzott a dinamika a Liverpool középpályáján, ő javíthat a helyzeten.”

A Sky Sports újságírója, Ben Grounds azt írja: „A korán szerződtetett vébégyőztes Alexis Mac Allister megfelel annak a játékosprofilnak, amelyet Jürgen Klopp keres. Szoboszlai Dominikról ugyanez elmondható, még mindig csak huszonkét éves, és megérett a továbbfejlődésre. A magyar válogatott nemrégiben javarészt felejthető Eb-selejtezőn döntetlent játszott Montenegróval – a találkozón »kirajzolódott« Szoboszlai kiváló minősége. Szerződtetése esetén megmutathatná, milyen a jó üzlet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik