NB II: Adorján Krisztián a Budapest Honvédban folytatja – hivatalos

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.06.20. 18:47
null
(Fotó: <strong><a href="https://www.honvedfc.hu/hirek/adorjan-krisztian-kispesten/2023-06-20" target="_blank">honvedfc.hu</a></strong>)
A Budapest Honvéd labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Adorján Krisztiánt a Budafokból.

 

A 30 éves középpályás az előző két idényben a Budafoki MTE futballistája volt, most pedig az NB I-ből kieső Honvédhoz igazolt.

„Mindenképpen szerettük volna a tengelybe igazolni játékost, akinek nemzetközi és NB II-es tapasztalata is van, ami sokat segíthet a fiataloknak a pályán és az öltözőben is, Krisztián pedig egy ilyen futballista” – mondta Kun Gergely, a Budapest Honvéd ügyvezetője.

Mindössze 16 esztendős volt Adorján Krisztián, amikor az MTK-tól szerződtette a Liverpool, majd futballozott a holland Groningen, az albán Partizani és az ír Dundalk gárdájánál is, míg Olaszországban a Novarát és a Virtus Entellát is erősítette. A Liverpoolnál az U21-es csapatban szerepelt, a holland első osztályban 19, az ír első ligában 16 meccset játszott, de van 38 Serie B-meccse, sőt játszott az Európa-ligában is, összesen több mint egy évtizedet töltött el légiósként.

„Rengeteg köszönhetek a külföldi időszaknak, nagyon sokat tanultam belőle. Minden országban más kultúrával, más játékstílussal találkoztam, örülök, hogy ennyi helyen szerepeltem és ilyen hosszú időt légióskodhattam” – tette hozzá Adorján Krisztián.

 

A Budafok eközben igazolt is két játékost, a 28 éves hátvéd, Lorentz Márton Paksról, míg a 19 éves középpályás, Merényi Ádám az MTK-tól érkezett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik