NB II: Gulyás Máté után másodedzőjével is szerződést bontott a Szpari

Vágólapra másolva!
2019.09.27. 12:39
null
Zoran Szpisljak hárommeccses eltiltása ellen fellebbezést nyújt majd be a Szpari vezetősége (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)
Gulyás Máté után másodedzőjével, Purguly Árpáddal is szerződést bontott az ETO FC Győr elleni NB II-es bajnoki mérkőzés folyományaként a Nyíregyháza Spartacus labdarúgócsapatának vezetősége – olvasható a szabolcsi klub hivatalos honlapján.

„Ahogy a Nyíregyháza Spartacus FC vezetése ígérte, belső vizsgálatot tartott az ETO FC Győr elleni mérkőzés kapcsán – olvasható a klub weboldalán. – Bár a Szpari szerette volna házon belül rendezni a dolgokat, mivel a győri klub vezetése, a stáb tagjai folyamatosan nyilatkoztak a történtekről, a Spartacus szintén szeretné elmondani véleményét. Az ugyanis nem igaz, hogy a mérkőzésen történtekért csak és kizárólag a Nyíregyháza a felelős…”

Mint ismert, az ETO FC Győr hazai pályán 3–1-re legyőzte a Nyíregyházát az NB II 9. fordulójában, a találkozó végére elszabadultak az indulatok. Gulyás Máté borzalmasan csúszott oda Szimcso Viktornak, aki keresztszalag- és oldalszalag-szakadást szenvedett, valamint porc is sérült a térdében. A műtétet a sebek gyógyulásáig el kellett halasztani, az MLSZ a Szpari védőjét három hónapra eltiltotta.

A Nyíregyházánál az eset kapcsán belső vizsgálatot indítottak, melynek eredményeként Gulyás Mátéval szerződést bontottak. A vizsgálat továbbá megállapította, hogy a pályán a győri játékosok többször is provokálták Busai Attilát és Tóth Barnát, az ETO vezetőedzője, Boér Gábor pedig – a nyíregyháziak állítása szerint – obszcén módon mutogatott a Szpari kispadjának irányába a hazaiak második gólja után.

„A találkozó során a hazai kispad felől rasszista átkiabálások történtek. Purguly Árpád asszisztensedzőt különböző jelzőkkel kiegészítve románozták, aki aztán a provokáció után elhagyta a kijelölt zónát, átment a hazaiakhoz, amiért kiállították. Az ő ügyében az MLSZ határozatát elfogadtuk. Közöltük a trénerrel, hogy cselekedete nem volt méltó a Nyíregyháza Spartacus múltjához, a klub szelleméhez, még akkor sem, ha inzultálták, így vele közös megegyezéssel szerződést bontottunk” – idézi a Szpari hivatalos honlapja Kozák Attila ügyvezetőt.

Hozzáteszik, a Nyíregyháza vezetése kikéri magának a Spartacus és Nyíregyháza város nevében is, hogy Soós Imre, az ETO ügyvezetője a találkozó után az öltözőfolyosón feldúlt állapotban, válogatás nélküli negatív jelzőkkel illette a Szparit.

„Nagyon dühösek voltunk mi is, mégsem kezdtük el nyilvánosan az ellenfelet szidni. Mi kivizsgáltuk az ügyet, szerződést bontottunk Gulyás Mátéval és Purguly Árpád másodedzővel is. Kérdezem én: a Győr mit tett? Lett bármilyen következménye a provokációnak amiből indult az egész? (…) Tudom, hogy a Nyíregyháza és a Győr jó viszonyban van, de azt a jövőben sem tűrjük el senkitől, hogy más klub alkalmazottjai pocskondiázzák a Szparit” – mondta Révész Bálint, a Nyíregyháza Spartacus elnöke.

Kozák Attila bővebben is beszélt Gulyás Máté durva szabálytalanságáról.

„Amit a hazaiak vezetőedzője nyilatkozott, hogy az eset után Gulyás Máté »Most ugassatok« kifejezést használt, az egyszerűen nem igaz! Nagyon sajnáljuk a sérülést, Máté már az öltözőbe érve telefonon elnézést kért, nem akart sérülést okozni. A lefújás után aztán – és ez a felvételeken is látszik – Zoran Szpisljak vezetőedzőnk kezet fog Boér Gáborral, majd a játékvezetővel is. Mielőtt az öltözőbe indult, szeretett volna személyesen jobbulást kívánni Szimcso Viktornak, így odament hozzá. Ekkor felé is rasszista kijelentések hangzottak el, negatív jelzőkkel kiegészítve szerb származását illetően.”

Mint arról beszámoltunk, a Nyíregyháza tárgyalást kért az MLSZ-től Szpisljak ügyében, de a szövetség helybenhagyta a szakember hárommeccses eltiltását.

„Értetlenül állunk a döntés előtt. Engem harminc percen keresztül tanúként meghallgattak, majd a legvégén közölték, hogy elfogultság miatt az én vallomásomat nem vehetik figyelembe. Akkor mire volt jó ez az egész? Természetesen fellebbezni fogunk a döntés ellen” – tette hozzá Kozák.

Zoran Szpisljak helyett a hétvégén Lengyel Roland ül majd a Nyíregyháza kispadján az MTK elleni mérkőzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik