A Kecskemét ellen az utolsó szalmaszálba kapaszkodna ma a Fradi

Vágólapra másolva!
2008.05.01. 16:27
Ma este 18 órakor rendezik a Ferencváros–Kecskemét rangadót az NB II Keleti csoportjában. A tét nem kicsi, az élvonalba igyekvő „zöld-fehéreknek” alighanem ez az utolsó esélye, hogy a pályán harcolja ki a feljutást. A mérkőzés rangját jelzi, hogy bár másodosztályú találkozóról van szó, mégis egy „első osztályú” játékvezető, Kassai Viktor fújja majd a sípot.
Lipcsei Pétert az őszi meccsen többször is megelőzték a kecskemétiek
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Lipcsei Pétert az őszi meccsen többször is megelőzték a kecskemétiek
Lipcsei Pétert az őszi meccsen többször is megelőzték a kecskemétiek
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Lipcsei Pétert az őszi meccsen többször is megelőzték a kecskemétiek

Szavazás

Feljut-e a Ferencváros a 2007-2008-as szezon végén az NB I-be?

Írja be az itt látható számot!
A mai Ferencváros–Kecskemét mérkőzés nagy kérdése, hogy folytatódik-e a fővárosi csapat vesszőfutása a másodosztályban vagy az utolsó szalmaszálba kapaszkodva megveri legnagyobb riválisát, ezzel megtartva szikrányi esélyét a feljutásra.

Csank János, a korábbi vezetőedző már a bajnokság kezdetén is többször elmondta, hogy a fő vetélytárs a Kecskemét lesz, a sors iróniája, hogy a tavaszi nagy derbire már nem ő készíti fel a csapatot.

Bobby Davison, az angol tulajdonosok által kinevezett új vezetőedző elvileg friss lendületet adott a csapatnak. És a hangsúly egyelőre az elvileg szón van, hisz az eddigi két bajnokiból kettőt „hozott” a csapat (a Bőcs ellen 1–0-s, a Mezőkövesd otthonában 3–0-s siker), azonban a játék továbbra is döcögős, és ha nincs Lipcsei Péter, talán Kövesden sem ilyen sima a vége.

A szurkolók azonban optimisták, a csapat honlapján a szavazók 60 százaléka véli úgy, hogy az angol tréner – aki egyébként mindig rövidnadrágban ül a kispadon a mérkőzések során – irányítása alatt az összes mérkőzést megnyerik, míg a ma esti sikerre 72 százalékuk voksolt igennel.

A másik oldalon nyugodtan várják az Albert-stadionbeli fellépést. Idegeskedésre semmi ok, a vendégek keretében nincs sérült, és mivel Gyagya Attila is visszatérhet eltiltásából, a legjobb összeállításban várják Tomiszlav Szivics fiai a megmérettetést.

A helyzetet fokozza, hogy a kecskemétiek utolsó 5 meccsükön átgázoltak ellenfeleiken (sorrendben Tuzsér, Tököl, Jászberény, Cegléd, Baktalórántháza), összesen 13 gólt rúgtak és egyet sem kaptak(!). Ötvenhét ponttal vezetik az NB II Keleti csoportját a Szolnok (56 pont) és harmadik Ferencváros (49 pont) előtt.

A mérkőzés rangját jelzi, hogy a szezon során a Bajnokok Ligájában is „megfordult” Kassai Viktor vezeti a találkozót.

A Fradinak nyernie kell, hogy életben tartsa feljutási reményeit, nem is beszélve arról a fontos presztízskérdésről, hogy amióta a másodosztályba száműzték, nem sikerült felülmúlnia a Kecskemétet.

A Kecskemét a fentebb említett adatok alapján és az őszi 4–0-s győzelmét tekintve esélyesebbnek tűnik, azonban az Üllői úti „első osztályú” hangulatban még a legacélosabb együttesek sem mehetnek biztosra…

Kövesse Ön is a mérkőzés tudósítását a Nemzeti Sport Online-on!

EZ TÖRTÉNT AZ ŐSZI MECCSEN
Kecskeméti TE–Ferencvárosi TC 4–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik