A válogatott csapattársakból ellenfelek lesznek Kisvárdán

BODNÁR TIBORBODNÁR TIBOR
Vágólapra másolva!
2024.03.30. 12:19
Driton Camaj újabb válogatott meccsekkel a lábában bizonyíthatja, hogy nála jó helyen van a labda (Fotó: Kovács Péter)
A montenegrói színekben a napokban még egy célért küzdő kisvárdai Driton Camaj és Danijel Petkovics, illetve a debreceni Meldin Dreskovics és Sztefan Loncsar szombaton az NB I-ben ellenfélként találkozhat.

 

TIZENNÉGYRE NÖVELTE válogatottságai számát a montenegrói csapatban Driton Camaj, aki 2022 óta valamennyi alkalommal kisvárdai labdarúgóként jutott szóhoz. A 27 éves szélső az elmúlt napokban két, a törökországi Antalyában játszott felkészülési meccsen lépett pályára: Fehéroroszország (2–0) ellen csereként, Észak-Macedóniával (1–0) szemben a kezdő tizenegy tagjaként, a meccset végigjátszva. Utóbbi összecsapáson a szögletét követően fejelte a győztes gólt a montenegrói ikon, Sztevan Jovetics. A Kisvárda futballistája a jelek szerint a korábbi kapitányt, Miodrag Radulovicsot követően az újnál, a játékosként nem akármilyen karriert befutó Robert Prosineckinél is élvezi a bizalmat.

„Mindig fontos volt nekem a válogatott – mondta a Kisvárdán negyedik szezonját teljesítő Driton Camaj. – Mindig lehet tanulni valami újat, főleg, ha olyan kapitányokkal dolgozhatok, mint amilyen Robert Prosinecki. Számára ezek voltak a bemutatkozó mérkőzések, mondhatom, igazán csodálatos ember és nagyszerű edző is.”

A montenegrói keretnek tagja volt a kisvárdai kapus, Danijel Petkovics és két debreceni futballista, Meldin Dreskovics és Sztefan Loncsar is. Közülük csak Meldin Dreskovics kapott lehetőséget – mindkét meccset végigjátszotta. Szóba került-e a felek között a szombati bajnoki?

„Sokat beszélgettünk egymás között a mérkőzésről, annak jelentőségéről – felelte Driton Camaj. – A Debrecen a jobb helyezésekért, akár a dobogóért harcol, mi viszont a bennmaradásért. A szombaton ellenünk szereplő honfitársaim jó srácok és remek játékosok, de kilencven-egynéhány percig ellenfelek leszünk a pályán, és megpróbálunk nyerni ellenük.”

Más választása nem is nagyon van a Kisvárdának, különben lassan végképp lemondhat a bennmaradásról.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik