Könnyedén lépett tovább a Nyíregyháza a Szentlőrinc ellen az MK-ban

KVANDUK BENCEKVANDUK BENCE
Vágólapra másolva!
2024.02.29. 14:50
LOFI4827
Továbbment a Nyíregyháza (Fotó: Dunanántúli Napló Löffler Péter)
A labdarúgó Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a harmadosztályban szereplő Szentlőrinc nem tudta tartani a lépést az NB II-es Nyíregyháza Spartacusszal. A magasabb osztályú együttes ötöt lőve ütötte ki ellenfelét, amelynek egy válaszcsapásra futotta a korai sokk után.

 

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
SZENTLŐRINC (NB III)–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC (NB II) 1–5 (1–3)
Szentlőrinc, Szentlőrinci sporttelep, 600 néző. Vezette: Molnár Attila (Tóth II Vencel, Vörös Dániel)
SZENTLŐRINC: Szmola – Kiss-Szemán, Sághy, Keresztes B. (Tamás L., 62.), Németh Márk – Hleba (Medgyesi, a szünetben), Havas, Kesztyűs M. (Múcska, a szünetben) – Heles (Szabó Z., 78.), Novák Zs. (Csörgő R., 62.), Pataki. Vezetőedző: Pichler Gábor
NYÍREGYHÁZA: Fejér – Baki, Temesvári A., Gengeliczki – Farkas B. (Beke P., 80.), Kesztyűs B. (Nagy D., 80.), Sigér Á., Nagy B. – Gresó, Novák Cs., Herjeczki (Oláh B., 57.). Vezetőedző: Tímár Krisztián
Gólszerző: Heles (18.), ill. Novák Cs. (2., 27., 85.), Temesvári A. (37.), Beke P. (90+3.)
MESTERMÉRLEG
Pichler Gábor: – Ízelítőt kaptunk abból, arról a szintről, ahová el szeretnénk jutni, ahol minden hibát megbüntetnek. Elkerülhető gólokat kaptunk, az egyéni hibáktól eltekintve méltó ellenfélnek bizonyultunk.
Tímár Krisztián: – Nehéz hét közepén vagyunk, több olyan játékosnak is lehetőséget tudtam adni, akik eddig kevesebb szerephez jutottak, de bizonyítottak, és így is magabiztos győzelmet arattunk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Már a kezdésnél sokkolta a harmadosztályú Szentlőrincet az NB II éllovasa, a Nyíregyháza. Gyakorlatilag a mérkőzés első támadásának végén megszerezték a vezetést a vendégek: jobb oldali beadást követően Novák Csanád bólintott a kapuba.

Miután a hazaiak felocsúdtak, felvették a ritmust, dolgoztak ki egyenlítési lehetőségeket, s egyet gólra is váltottak: Heles Jaroszlav lőtt jobbról, éles szögből Fejér kapujába.

Az egyenlítés nem zavarta meg természetesen a Nyíregyházát, s a Szpari nyugodtan játszotta tovább a saját játékát. Egy újabb jobbról érkező centerezést gólra is tudott váltani Novák Csanád, majd egy szögletet követően Temesvári Attila tovább növelte a nyírségiek előnyét.

A fordulást követően már nem erőltette túlzottan a támadást a Nyíregyháza, de folyamatosan fölényben játszott. Végül egy újabb szöglet törte meg a második játékrész gólcsendjét. Novák Csanád csúsztatott a hazai kapuba, így megszerezte a meccsen a harmadik gólját.

A slusszpoén is a Nyíregyházáé volt. Beke Péter a mérkőzés utolsó másodpercében szerzett labdát a hazai tizenhatosnál, s lőtt a kapu jobb oldalába, pedig előtte Szabó Zalán kétszer is szépíthetett volna. 1–5

„Hét nap alatt három meccs, közte egy sohasem könnyű kupameccs – érthetően boldog vagyok, hogy sikerült gólokat szereznem, és a csapat magabiztos futballal jutott tovább” – mondta a mérkőzés legjobbja, Novák Csanád.

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Meglátjuk, mire megy az NB III Délnyugati csoportjának 2. helyezettje, az idényben még veretlen Szentlőrinc az NB II éllovasa, a Nyíregyháza ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik